Medie: Emirates vil overtage Etihad og skabe verdens største flyselskab

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der har været mange rygter om det tidligere, men nu skulle det være kommet tættere på. Emirates vil overtage Etihad og skabe verdens største flyselskab.

Det er Bloomberg News som i dag bringer denne nyhed, som helt sikkert vil gøre det mere interessant for passagerne. At Emirates lige nu er meget aktive ligger i at Etihad netop har offentliggjort en regnskab med et større tab end først forventet. Derfor er det tabsgivende flyselskab blevet endnu mere interessant, da prisen så vil være lavere.

Men det giver god mening at slå sig sammen, da træerne ikke vokser ind i himmelen – selv ikke i Mellemøsten. Etihad har aldrig rigtigt fået der flyselskab til at køre lige så godt som Emirates har. Da  Dubai og Abu Dhabi kun ligger lige over 100 km fra hinanden er det også svært at kæmpe om de samme kunder på både passager og fragtsiden.

Der er forsat ikke noget konkret på plads og en eventuel aftale forsat vil være på de første og indledende stadier. Dertil er der ikke noget officielt endnu fra de rigeste sheikdømmer i De Forenede Arabiske Emirater.

Tidligere har både Emirates formand for bestyelsen Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum og CEO og Præsident i Emirates Tim Clarke sagt at de to flyselskaber kunne tænkes at skulle slåes sammen. Lufthansa har også været med på rygtebørsen omkring opkøb af Etihad.

Læs mere om dette på Bloomberg News

Forsidebilledet: Bram Steeman – A6-APB, CC BY-SA 2.0

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *