Michelin-mad for alle hos Singapore Airlines

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flere gourmetkokke har kæmpet om at lave Singapore Airlines nye menu, og Michelin-kokken Mikkel Maarbjerg vandt konkurrencen om at lave den nye flymad for Singapore Airlines nordiske passagerer. Målet er at sætte en ny standard for mad i luften fortæller Tim Lee, nordisk chef i Singapore Airlines.

Maarbjerg er et kendt navn i nordiske madcirkler. Hans restaurant Maarbjerg har to stjerner i Michelinguiden, og han har også tidligere været køkkenchef og ejer af flere Michelin-restauranter.

SQ Mikkel Maarbjerg
Michelin-kokken Mikkel Maarbjerg

Kokken Maarbjerg var en lykkelig mand da han vandt konkurrencen om at lave den bedste flymaden for Singapore Airlines. – Det har været meget interessant at få bidrag til at skabe fremtidens bedste flymad. Jeg glæder mig til at samarbejde med Singapore Airlines og Gate Gourmet, og det bliver spændende at se om dette ikke også sætter en ny standard for flymad generelt, siger Mikkel Maarbjerg.

– Singapore Airlines er et af verdens mest prisvindende selskaber for flymad. Valget af Michelin-restauranten Maarbjerg underbygger vores ønske om at løfte flymad til nye højder, og lede udviklingen af flymad. Det har været en spændende og lærerig process for os, og vi glæder os til tilbagemeldingen fra gæsterne når vi starter serveringen nu i marts, siger Tim Lee, Singapore Airlines General manager i Norden.

Den nye menu bliver i første omgang at finde ombord på på ruten fra København til Singapore. En populær rute blandt mange danskere som skal østover. Godbiderne forventes også at blive serveret på andre af selskabets ruter men nøjagtigt hvor er ikke bestemt endnu.

Vindermenuene:

I Økonomi:

Brasseret nakkekam af fritgående svin med bagt selleri i sennepsauce med kartoffelmos. Serveres med rå grønkålssalat med mandler, æbler og tørrede tranebær.

SQ hovedrett økonomi

I Business:

Forret: Bagt helleflynder med saltet agurk, dild, karse, rugbrødflager, dildmayonaise og muslingecreme.

SQ forrett business class

Hovedret: Poussin (ungkylling) én crepinette med morkler, sur-sød sirup og cremet kantarellsovs serveret med aspargeskartofler i brunet smør, ristet majs med saltede perleløg og grillet forårsløg.

SQ hovedrett business class

Udfordrende at lave god mad i luften

Studier viser at lyd kan blokere for vores evne til at smage sødt og surt. Herudover bliver saltsmagen reduceret med cirka femten procent i luften. Umamismagen er den eneste smag som holder sig i luften, og det er derfor så mange for eksempel foretrækker en Bloody Mary i højden. – Der er mange praktiske forhold som der må tages hensyn til når der skal laves god flymad. Smagsløgene funktion reduseres når vi er i højden, maden må forberedes flere timer i forvejen og skal kunne tåle en opvarming før den serveres. ovenpå dette kommer en lang række hygiejnekrav, fortæller Casper Vedel Jensen fra Gate Gourmet, som normalt tilbereder maden til Singapore Airlines.

 

 

Oprindeligt skrevet af Erling på Bonusfeber.no



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *