Nordic Seaplanes gør sig klar til endnu en sæson

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vandflyet fra Nordic Seaplanes er lige nu i Schwiez, hvor det finkæmmes til det store årlige serviceeftersyn – snart er det tilbage på vingerne igen!

I hangaren i den Schweiziske by Altnrhein, holder Nordic Seaplanes DHC-6 Twin Otter. Lige nu ville det være en tilsnigelse at sige den ligner noget der er flyvedygtigt, men om lidt over to uger flyver den igen i pendulfart imellem København og Aarhus.

Med udsigt over Bodensee arbejder mekanikere på den lille vandflyver, hvor sliddele udskiftes, ligesom hele flyet skilles ad for at tjekke efter slid og andre defekter. Det hele går ifølge Nordic Seaplanes planmæssigt, og det er derfor antageligt at flyet generelt er i god stand.

Billede fra Nordic Seaplanes Facebook

Det har da også fløjet i pendulfart, samlet 1.125 timer siden sidste større servicering, uden nogen problemer. Dette vidner også for, at der bliver passet godt på det røde og hvide fly. I den generelle vedligeholdelse indgår bla. at hele flyet hver dag vaskes for saltvand og skidt ved motorene.

Den 19. februar, skal flyet efter planen være tilbage på sin vanlige rute fra København til Aarhus, med små afvigelser i form af rundflyvninger og specialture.

Personale dygtiggør sig i mellemtiden

3 af selskabets mekanikere er på typekursus i DHC-6 flyet, så de ligeledes er klar til den nye sæson, og klar til at opjustere flåden når de en dag får den endelige miljøgodkendelse.

Samtidig er en af selskabets kaptajner sendt til Canada i simulator, for at forny sine certificeringer til vandflyveren – han er den første danske kaptajn i den sprit nye simulator, og kan derfor tilføje det danske flag til samlingen i den canadiske hangar.

Billede fra Nordic Seaplanes Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *