Norwegian – og andre nordiske flyselskaber – fjerner kravet om mundbind i Skandinavien

Mundbind i fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Smittesituationen og afviklingen af myndighedernes restriktioner i Danmark, Norge og Sverige gør, at det fra mandag den 18. oktober ikke længere er krav om mundbind om bord på indenrigsruter og imellem disse lande.

Efter anbefaling fra EASA, EU’s luftfartssikkerhedsagentur, indførte Norwegian krav om brug af mundbind om bord den 17. juni 2020. Med baggrund i dagens smittesituation og stadig færre restriktioner bortfalder nu kravet om mundbind på flyvninger i og mellem de skandinaviske lande.

Norwegians tilgang har været at opretholde kravet i så kort en periode som mulig, men alligevel så længe som nødvendigt. Passagerer, der fortsat ønsker at bruge mundbind, kan selvfølgelig stadig gøre det.

Fortsat krav om mundbind udenfor Skandinavien

Norwegian opretholder kravet om mundbind ombord på flyvninger til øvrige europæiske destinationer, fordi smittesituationen i landene i Europa er varierende. I oktober flyver Norwegian 159 ruter inden- og udenrigsruter til populære destinationer i Europa og har dermed betydelig international aktivitet.

Passagerer bør være opmærksomme på, at der fortsat er krav om mundbind i de fleste nordiske og europæiske lufthavne. Derudover er det sådan, at rejser med mellemlanding, hvor første del af rejsen foregår i eller mellem Danmark, Sverige og Norge og anden del af rejsen går ud af området, skal passageren alene bære mundbind på den del af rejsen, der går ud af området. Passagererne opfordres til at sætte sig ind i gældende regler.

Hvad med Widerøe, Flyr og SAS?

Flyr har også i dag, som det første flyselskab, valgt at gøre mundbind frivilligt. De lavede et opslag på blandt andet Facebook, som blev taget godt i mod:

SAS forventes at følge trop og komme med en udmelding i dag eller i morgen.

Det samme gør Widerøe og til NRK udtaler Silje Brandvoll:

Vi gleder oss til igjen å kunne ta imot nye og gamle passasjerer med et stort smil, uten munnbind. Velkommen om bord.

Silje Brandvoll, Widerøes direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *