Nu kan man flyve fra 9 lufthavne til Bornholm med DAT

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Aarhus bliver den seneste tilføjelse, blandt i alt ni lufthavne som har forbindelse til Rønne, med det danske flyselskab DAT

København, Billund, Midtjylland, Aalborg, Berlin, Saarbrücken, Stavanger, Stord og nu også Aarhus. Sådan ser listen ud over lufthavne der har dirkete forbindelse til Rønne, samt lufthavne hvorfra man med højst ét stop kan nå Rønne fra med DAT. Rønne som destination via luftveje, er i rivende udvikling. En udvikling som DAT i høj grad løber i front for.

Selvom de fleste af disse ruter er sommerruter, vidner ruteåbningerne om at Rønne Lufthavn er blevet en attraktiv mulighed, for at transportere sig hurtigt til Bornholm. Lufthavnen har nu flere destinationer end nogensinde. Noget der måske skyldes, at rejsende ønsker større fleksibilitet, og kortere rejsetid end færgerne kan tilbyde.

Også det at nordtyskerne har fået mulighed for at tage luftvejen til Bornholm gør, at flere tyskere vælger Danmark som feriedestination om sommeren. En udvikling, som får sin præmiere i sommeren 2020, og det vil vise sig, hvorvidt satsningen bærer frugt.

Vi er glade for at kunne forbinde hele Danmark, samt Tyskland og Norge med Bornholm. Øen oplever en positiv udvikling inden for turisme og forventer stadig en positiv vækst i de kommende år. En større efterspørgsel har givet os mulighed for at flyve til Bornholm fra flere lufthavne med flere afgange

Jesper Rungholm, direktør i DAT.

Billede: wikimedia. Rønne Lufthavn

Er luftvejen fremtiden?

Billige ungdomsbilletter, konkurrencedygtige transporttider og garanti for en rejse uden søsyge tiltrækker stadig flere passagerer til bornholmerflyet fra DAT. Studerende der er flyttet til fastlandet, flyver i flæng hjem til solskinsøerne i ferier og weekender, ligesom en weekendtur til klippeøen pludselig giver mening. Det er vel værd at overveje om lufthavnen er ved at blive for lille til efterspørgslen?

Under alle omstændigheder, oplever Rønne Lufthavn især i sommermånederne en utroligt høj belægning, som toppede i sommers da SAS under folkemødet også indsatte afgange.

Det bliver alt andet lige interessant, at følge hvordan lufthavnen løser den udfordring, som fremtiden med en vis garanti, kommer til at give dem.

Ny rute til Aarhus

Fra 2. juli til 9. august kan man i år flyve direkte fra Aarhus til Rønne. Flyselskabet DAT sætter dermed Aarhus Airport på rutekortet, når de til sommer flyver til Aarhus fra Bornholm i sommerperioden 2020. Med den nye rute kan de jyske flypassagerer se frem til endnu en direkte vej til sommerferie på klippeøen.

Vores strategiske fokus på at udvide rutenettet har nu nået Bornholm. I tråd med østjydernes efterspørgsel har vi valgt at åbne ruten til Bornholm i samarbejde med DAT. Ruten vil gavne de mange rejsende, der hvert år holder sommerferie på Bornholm, som nu har mulighed for at flyve direkte fra Aarhus Airport til Rønne lufthavn på Bornholm.

Direktør Peer H. Kristensen, Aarhus Airport,

Den nye rute er flyselskabets første rute fra Aarhus og gæster kan se frem til hurtige, moderne og behagelige ATR-turbopropfly. Ruten flyves torsdag, lørdag og søndag. Turen tager kun 65 minutter. Torsdage letter flyet fra Rønne kl. 11.40 og returnerer fra Aarhus kl. 13.10. I week-end flyves fra Rønne kl. 9.45 og returnerer fra Aarhus kl. 11.30

Danskerne vælger i stigende grad at tage på ferie til Bornholm. Den nye rute fra Aarhus Airport betyder, at endnu flere danskere kan nyde en idyllisk sommerferie på solskinsøen. Hos Destination Bornholm er vi glade for, at DAT og Aarhus Airport ser gode muligheder i Bornholm som feriedestination for de jyske feriegæster.

Pernille Kofod Lydolph, Direktør for Destination Bornholm. 

Hovedbillede: DAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *