Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Vi arbejder for meget og holder for lidt ferie, men hvorfor ikke kombinere ferie og arbejde? Flere og flere har et fleksibelt arbejdsliv, og i Tyskland er der mange muligheder for at skifte kontoret ud med nye og inspirerende omgivelser – vi kalder det workation.
Hvad med at skifte kantinen, kaffemaskinen og hæve-sænkebordet ud med frisk bjergluft, en pulserende storby eller et lækkert hotel med gourmetkøkken og spaafdeling?
Og stadig passe sit arbejde!
Mange mennesker har i dag et fleksibelt arbejde, som blot kræver en bærbar computer og et hurtigt internet, og derfor ikke er bundet af en fast arbejdsplads.
Ved at kombinere ferie og arbejde kan man passe sit arbejde og samtidig få nye oplevelser, når arbejdsdagen er ovre – vi kalder det workation.
Under corona’en blev mange bevidste om, at man sagtens kan få noget fra hånden, selv om man ikke fysisk befinder sig i virksomheden. Flere og flere, især unge, har også deres egen lille virksomhed, som bare kræver en hurtig internetforbindelse.
Bo Schou Lauridsen, turistchef fra Tysk Turist Information.
Bjergtagende omgivelser og moderne kontorfællesskaber
Tyskland er den perfekte wokation-destination. Afstanden til Danmark er minimal, det er nemt og bekvemt at opholde sig i landet, og det er let at komme rundt, om så man rejser med tog eller bil.
Mulighederne for at kombinere ferie og arbejde er uendelige, om man er til fred og fordybelse i en fjernt beliggende hytte med panoramaudsigt eller hellere vil nyde faciliteterne i et top-moderne co-working fællesskab i Hamburg, Berlin eller Frankfurt med adgang til mødelokaler og moderne udstyr samt mulighed for at knytte nye kontakter – fagligt og socialt.
Mange steder er der skabt arbejdsfællesskaber, som tilgodeser de såkaldte digitale nomader, altså folk, som arbejder, mens de er på farten. Disse steder ligger ikke kun i de store byer.
Vil man henlægge sin arbejdsdag til mere bjergtagende omgivelser end storrumskontoret, skal man ikke længere end til Harzen for at opleve bjergene og de romantiske middelalderbyer.
Eller tage til Allgäu i Bayerske Schwaben, der ligger i den sydvestlige del af Bayern. Her lokker frisk luft, grønne bjerge og blå søer, når arbejdsdagen er ovre. Området har over 50 vandrestier, som byder på forskellige temaer. Om vinteren kan man kombinere arbejdsdagen med en skitur i Allgäu Alperne.
Sanserne bliver skærpede i nye omgivelser, og det giver grobund for en produktiv arbejdsdag.
Bo Schou Lauridsen, turistchef fra Tysk Turist Information.
Arbejdsliv ved havet
Fra Danmark er der ikke langt til de tyske strande ved Nordsøen og Østersøen. Her findes mange gode muligheder for at kombinere arbejde med ferie på en af de mange øer. Kontoret kan byttes ud med en husbåd på Femern, en tidligere industribygning på Sylt eller et badehotel på Rügen.
Begynd dagen med en god kop kaffe og nyd havudsigten. Måske er der tid til en dukkert, før arbejdsdagen begynder? Frokosten kan indtages på en hyggelig lokal restaurant, hvor der er lokale delikatesser som fisk eller krabber på menuen. Efter fyraften er det tid til at udforske lokalområdet.
Rügen, som er Tysklands største ø og en populær feriedestination, byder på de berømte hvide kridtklinter, som maleren Casper David Friedrich forevigede, badebyer og masser af muligheder for vandsport og vandreture.
På Sylt, som er Tysklands nordligste ø og naboø til Rømø, kan man nyde de stråtækte huse og de lange sandstrande, og om sommeren er der godt gang i strandbarerne, hvis man har lyst til en fyraftensøl.
Femern har hele fem fyrtårn og 20 strande, så der er masser muligheder for vandaktiviteter. Faktisk har Arne Jacobsen også sat sit præg på øen, da han har tegnet et helt kompleks af bygninger, som inkluderer et feriecenter, svømmehal, kulturcenter og beboelse. Bygningerne er skabt i respekt for landskabet og blev fredede i 2015.
Så det er bare at pakke computeren og feriekufferten og tage på arbejde på den anden side af grænsen.
Foto: Nesselwang, Camper i Schwaltenweihe, Allgäu © DZT/Christoph Jorda
Kilde: Pressemeddelse – Det tyske turistråd (DZT)
Skriv et svar