Nye indtryk fra Aarhus Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg skulle med flyet fra Aarhus Airport til København i begyndelsen af juli. Det blev en noget anden oplevelse, end jeg lige havde forventet. Dels på grund af de nye Corona-tiltag. Og dels på grund af ombygningen.

I efteråret 2019 var det en stor oplevelse at rejse fra Aarhus Airport. Den nye afgangshal samt opgraderingen af butikken, cafeerne og restauranten gjorde det hyggeligt at rejse fra Aarhus. Alt, der mindede om bardommens busstationer og banegårde var forsvundet. Nu var det blevet rart at vente på flyet – og opholdet i lufthavnen var ikke længere noget, der blot skulle overstås.

Men så kom COVID-19 pandemien, der lukkede ned for alt indenfor luftfart. Også Aarhus Airport, der var helt lukket indtil SAS igen begyndte af flyve til København. Lufthavnen benyttede den rolige periode til at fremrykke den resterende del af den planlagte modernisering. Sikkerhedskontrollen blev flyttet – og væk var fortidens lidt uigennemskuelige og rodede kø. Selvom der var pænt mange ventende, da jeg nåede frem til sikkerhedskontrollen, var der styr på det hele. Køen var logisk – og det gik faktisk rimeligt stærkt med at komme igennem. Jeg kunne naturligvis ikke tage billeder af den nye sikkerhedskontrol.

Gaten er flyttet

Vi kom ud i glasgangen ved siden af døren til bagagebåndet – og dér var lavet et nyt venteområde og gates, så vi kunne scanne boardingpasset, når vi skulle ud til flyet.

Der er masser af plads ved gaten, Foto: Henry Jørgensen
Ventetid ved gaten i Aarhus Lufthavn. Foto: Henry Jørgensen

Som det fremgår af billederne, var der masser af plads til rejsende, der gerne ville sidde ned. Og i bedste Corona-stil, var hvert andet sæde blokkeret. Der er formentlig stadig for få rejsende til at lufthavnens butikker og cafeer kan åbne. Det selskab, der havde forpagtningen i marts har desværre ikke kunnet klare nedlukningen – så der skal formentlig findes et andet selskab til at tage sig af forplejningen. Jeg håber, at de ansatte får lov til at fortsætte i det nye selskab, for servicen og kvaliteten var i top.

Den eneste underholdning i venteområdet var et fodboldspil til de raske drenge og deres veninder. Det var dog ikke i brug kvart over seks om morgenen. Men mon der ikke vil komme spillere senere på dagen?

Spil en gang fodbold i ventetiden. Foto: Henry Jørgensen

Gratis vand og salg af mundbind

Ved gaten byder lufthaven (eller måske SAS?) på en gratis vand. Der sælges også mundbind til 10 kroner. Betalingen sker via mobilepay. Dette kalder jeg service. Jeg så ikke, om der også blev solgt mundbind før check in.

Gratis vand i gaten Foto: Henry Jørgensen
Mundbind sælges ved gaten. Foto: Henry Jørgensen

Vi har set, hvad Aarhus Airport kunne byde på i begyndelsen af året. Derfor er det naturligvis også lidt vemodigt at vende tilbage til lufthavnen nu. Men det er dejligt at se, at lufthavnen har optimismen i behold og stadig giver god service til passagererne. Fugl Fønix er kun lige kommet ud af ægget. Så jeg glæder mig til at se den vokse og igen få de flotte farver, vi husker fra tidligere. Jeg er sikker på, at når flyene igen kommer tilbage, så kan vi alle igen se frem til at rejse fra en flot lufthavn.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *