Alt om det nye SAS catering produkt ”New Nordic by SAS” – Vi hjælper med overblikket så du er klar

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

InsideFlyer var inviteret med til lanceringen af det nye SAS catering produkt ”New Nordic by SAS”, som den 28. maj 2017 indføres på alle SAS flyvninger inden for Norden og Europa. Få overblikket i denne artikel.

Vi laver en gennemgang af forskellene i både serveringen og indholdet mellem det nuværende og det nye koncept, som træder i kraft den 28. maj 2017. Overordnet set er det samlede produkt efter vores mening blevet bedre, men der er forsat et par huller i osten, som du skal være opmærksom på.

Den nye ”kube” og emballagen generelt

Det er godt tænkt af SAS at tænke hele processen igennem. Så det med at selve det at spise maden ombord, hvor man ofte sidde 6 på stribe på en række, godt kan blive en smule presset er for mange rejsende et velkendt problem. SAS har med den nye ”kube” og måden maden bliver tilberedt og anrettet på sikret at du i langt de fleste tilfælde kan spise det hele uden brug af kniv – og dermed med en hånd.

Det betyder at du kan have din iPad stående på bordet samtidig med din mad. Er din laptop en af de mindre af slagsen, og har du en meget rolig hånd, så kan den kombination også lade sig gøre.

Kvaliteten og smagen

Lad mig gøre det klart med det samme. Der er ikke noget at sætte på kvaliteten af de kerneprodukter som SAS har valgt. Kødet, fisken (der er tre forskellige tilberedninger af laks klar til første omgang) og grøntsagerne er af god kvalitet. Det er ikke det hele som er økologisk.

Peter Lawrance, som er Head Chef & Manager Meal Planning for Onboard Product & Services at Scandinavian Airlines (SAS) er manden bag “New Nordic by SAS”.

Peter Lawrance udtaler følgende om dette:

Vi kan ikke finde de mængder i rette kvalitet, som vi skal bruge for at kunne være økologisk på alle typer produkter. Kvaliteten har fokus og derfor vil vi ikke være 100% økologisk. Men vi vælger økologisk, hvor vi kan. Et eksempel er til morgenmaden, hvor vi i samarbejde med Øllingegaard kan tilbyde økologisk yoghurt og smør lavet til SAS og det at spise i luften. For eksempel er saltindholdet justeret i smøret, så det smager bedre i luften.

Til præsentationen havde SAS også inviteret en del af de producenter som leverer de specifikke produkter. Det var helt klart at SAS har tænkt på dette i konceptet. Vigtigheden i at producenterne kan levere mængderne og være stabile er alfa omega.

4 eksempler på hvordan maden præsentere sig i “kuberne”.

Et eksempel på dette er den meget populære Ringi æblemost. Den findes i to versioner. Den til langruterne i store flasker og den version til de korte og mellemlange ruter i de små flasker. Det er to forskellige typer af æbler som bruges. Igen for at sikre at smagen passer til hvad som der serveres. Da æblesæsonen slutter, så slutter det også i en periode med Ringi æblemosten. Så dette er et godt eksempel på den lokale fokus SAS har, samt det at der er sæsonvarer.

Ændringer

Der kommer til at ske nogle få ændringer.

En af de største ændringer er, at SAS sætter grænsen for om der er servering eller ej. Denne grænse sættes til flyvninger på over/under 80 minutter. Så på alle flyvninger under 80 minutter vil der kun være et begrænset udvalg.

Vi har lavet en oversigt ud fra de informationer vi fik fra SAS:

Oversigten over hvilket SAS tilbyder i henhold til det nye koncept New Nordic by SAS.

Det står også beskrevet i det nye menukort):

Det nye menukort som udgives i forbindelsen med New Nordic by SAS konceptet.
Det nye menukort som udgives i forbindelsen med New Nordic by SAS konceptet.
Det nye menukort som udgives i forbindelsen med New Nordic by SAS konceptet.

Dertil bliver dækservietten også fjernet igen. Det giver god mening, da den ikke passer ind i det nye koncept, når du vil have din iPad stående ved siden af maden og drikkevarerne.

Det betyder også et forvel til Smoothies på flyvninger under 80 minutter. Spiritus vil også kun være tilgængelige på flyvninger over 80 minutter. På de korte flyvninger vil der kun være sodavand, øl og vin tilgængeligt.

Det bliver måske en udfordring med den ny emballage for besætningen ombord, da alt kommer i enten ”kuberne” eller i mindre emballage.

Hvad serveres så

Lad os starte med at kigge på morgenmaden.

Der kommer det i dag i en pakke med pålæg (typisk skinke eller spegepølse) og ost, yoghurt, mysli og appelsinjuice.

I det nye setup, så bliver det mere delt. Du får en ”kube” med pålæg, ost, yoghurt, mysli og syltetøj. Dertil skal du have juice ved siden af.

Brød kommer forsat separat.

Det bliver lidt smule mere kompliceret for dig som kunde. Der skal du have følgende dele for at få en ”samlet pakke”:

  • Kube med selve måltidet
  • Pakke med brød
  • Chokolade

Dertil skal du forsat have dine drikkevarer som vanligt.

Her kan du se en billedserie om det at åbne sin kube:

This slideshow requires JavaScript.

Kabinebesætningen får også en større opgave, da der er flere enkeltdele, som skal deles ud. I dag kan det ofte klares med en runde uddeling.

Du kan også se vores unboxing video af 4 forskellige måltider fra lanceringen i Stockholm. Der får du et klart billede af hvad du kan forvente dig af det nye ”New Nordic by SAS” og de nye ”kuber”:

Hvis du vil se selve præsentationen fra SAS, så kan du se en video af dette her:

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *