Øget sikkerhedskontrol på fly til USA

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I en række uangivne lufthavne med direkte ruter til USA er det blevet indført, at du skal være i stand til, at tænde dine elektroniske apparater inden du kommer igennem sikkerheds kontrollen. Så står du og skal til USA i de kommende dage, så anbefales det at du ruster dig til at kunne få spørgsmålet: “Vil de være venlig og tænde deres telefon?” og være i stand til det. Kan du ikke det, er du i overhængende fare for ikke at komme afsted eller give afkald på din mobil, bærbar eller andet elektronisk apparat du ikke kan tænde.

U.S. officials are concerned that a cellphone, tablet, laptop or other electronic device could be used as a bomb. – Reuters

Årsagen til den øgede sikkerhed udspringer fra den amerikanske efterretningstjeneste, Homeland security, som kontinuerligt analyser den globale trussel mod USA og har registreret mønstre i de trusler der foreligger landet, der forårsager denne ekstra sikkerheds rutine. Trusler i form af terrorenheder som finder nye metoder og midler til, at føre deres planer ud i virkeligheden. Læs mere om udmeldingen her. Udmeldingen fra TSA (U.S Transportation Security Administration):

Last week, Secretary of Homeland Security Jeh Johnson directed TSA to implement enhanced security measures at certain overseas airports with direct flights to the United States.As the traveling public knows, all electronic devices are screened by security officers. During the security examination, officers may also ask that owners power up some devices, including cell phones. Powerless devices will not be permitted onboard the aircraft. The traveler may also undergo additional screening.TSA will continue to adjust security measures to ensure that travelers are guaranteed the highest levels of aviation security conducted as conveniently as possible. – TSA

Læs udmeldingen fra TSA her. NBC har rapporteret fra Reagan Airport, Washington, de seneste dage og bringer flere detaljer om emnet i nedenstående links.

Personligt hilser jeg tiltagene velkommen. Jeg er ikke meget for rutinen igennem sikkerheds kontrollen, men værdsætter alligevel dens værdi i processen. Den værdi, som gør at jeg kan sætte mig ind i et fly med en følelse af, at jeg kommer sikkert frem. Og uanset om der er tale om mulige situationer for en terrorhandling, så er det dejligt at se det bliver taget seriøst af myndighederne – nationalt som internationalt.

Det skal afslutningsvis siges, at der rapporteres ikke noget om hvor mange lufthavne og hvor længe det vil stå på, så måske står vi overfor nye regler i lufthavne der kan vise sig at blive permanente. Som ligeledes stiller nogle spørgsmål om hvorvidt sikkerhedskontrollen vil ligge inde med ladere til de fleste telefoner og bærbarer eller vil have et strømstik tilgængeligt og hvor stor en flaskehals vil det skabe? Vil rejsende til USA få sin egen fast track?

 

Jeg har stadig oplevelsen af staterne tilgode og står ikke i tripper for at komme afsted lige foreløbigt. Men står du og skal til USA indenfor de kommende dage og bliver “ramt” af de nye tiltag, så smid os en kommentar nedenfor eller i vores forum her.

Kilde #1: NBC
Kilde #2: NBC

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *