Officielt: Cathay Pacific åbner direkte flyrute fra København til Hong Kong med en Airbus A350-900

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Prisbelønnede Cathay Pacific åbner næste år en direkte rute fra København til den pulserende kinesiske metropol Hong Kong. Det er godt nyt for danske ferie- og forretningsrejsende og for væksten i kinesiske turister i Danmark.

I morges kunne vi fortælle at rygterne om en ny rute til Hong Kong var meget stærke – nu er rygterne blevet bekræftet og Købehavns Lufthavn får endelig den rute, som nok har været ønsket i længst tid.

Den 2. maj 2018 klokken 13:55 letter Cathay Pacifics topmoderne Airbus A350-900 fra København med kurs mod Hong Kong. Det markerer flere års arbejde for at skaffe Danmark en direkte forbindelse til en af verdens vigtige metropoler.

Cathay Pacific administrerende direktør Rupert Hogg kalder København “et fantastisk rejsemål” for det kinesiske selskabs passagerer.

Rupert Hogg siger om ruteåbningen:

Vi er glade for at tilbyde den første direkte rute mellem Hong Kong og København. Det er et fantastisk rejsemål, der tiltrækker forretnings- og fritidsrejsende fra hele verden. Med den nye direkte forbindelse til denne fantastiske by har vi har lyttet til vores passagerners ønske om flere rejsemuligheder.

En milepæl i CPH’s ruteudvikling

Set med danske øjne er Hong Kong og dens knap 8 mio. indbyggere også en utroligt spændende destination med sin blanding af skyskrabere og natur og sit eksotiske miks af det kinesiske og den multikulturelle fortid som britisk kronkoloni.

Dertil kommer et pulserende erhvervsliv, hvor en lang række af de største danske virksomheder har interesser og samhandel.

Peter Krogsgaard, som er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn siger at:

Det er en milepæl i lufthavnens arbejde med rutevikling, at Danmark nu får en direkte forbindelse til Hong Kong. Cathay Pacifics rute til den kinesiske millionby har stået øverst på listen over uservicerede destinationer fra Danmark. Den vil gavne både væksten og turismen – og give en masse nye, spændende rejsemuligheder.

Flere kinesere til Danmark

I første omgang bliver det en sæsonrute fra maj til og med oktober med tre ugentlige afgange: mandag, onsdag og fredag. Det er der et godt grundlag for. Lufthavnens trafiktal viser, at der i 2016 var 27.000 rejsende, der fløj fra København og via andre lufthavne til Hong Kong – en vækst på 44% på blot tre år.

Peter Krogsgaard forsætter:

Al erfaring viser, at en ny direkte rute betyder, at endnu flere vil rejse. Det gælder også kineserne, der med Cathay Pacific får et prisbelønnet kinesisk selskab at flyve med. Så forventningen er, at antallet af kinesiske turister i Danmark også vil vokse

WOCO spår vækst og flere jobs

Mikkel Aarø-Hansen, Administrerende direktør for Wonderful Copenhagen og Chairman for Danmarks ruteudviklingsprogram Global Connected, ser store muligheder i den nye rute:

“En direkte rute mellem Hong Kong og København er en fantastisk nyhed – her midt i det officielle kinesisk-danske turismeår 2017. Der er hård international konkurrence om at tage andele af det kinesiske turismemarked, og den nye rute er et glimrende eksempel på, at vi kan nå længere ved at stå sammen om at investere i ny tilgængelighed. Jeg er overbevist om at den nye rute vil skabe nye jobs og være til gavn for Danmark og Greater Copenhagen” siger Mikkel Aarø-Hansen

Masser af nye rejsemuligheder

Med den nye rute får også danske ferie- og forretningsrejsende helt nye muligheder for at rejse via Hong Kong og videre rundt i Cathay Pacifics omfattede rutenet til f.eks. Australien, Bali og resten af Indonesien, Philippinerne, Vietnam og sydkinesiske millionbyer som Guangzhou og Shenzhen.

Ruten til København bliver fløjet med den nye model A350-900, der er Airbus’ svar på Boeings populære B787 Dreamliner. Det bliver en version med 280 sæder, heraf 38 Business Class og 28 Premium Economy.

Flyvetiden fra København til Hong Kong bliver på knap 12 timer.

Fakta om ruten

  • Ruten mellem København og Hong Kong bliver fløjet med Airbus’ nye model A350-900 med plads til 280 passagerer
  • Flyet ankommer fra Hong Kong kl. 6.30 om morgenen og returnerer kl. 13.55
  • Cathay Pacific med base i Hong Kong råder over 146 fly. Selskabet blev dannet i 1946
  • Der flyves i dag til ca. 180 destinationer i 44 lande. Cathay og de to datterselskaber Air Hong Kong og Cathay Dragon tæller 33.800 ansatte. Cathay Pacific blev i 2016 kåret som verdens femte bedste flyselskab af Skytrax. Vandt prisen i 2009.
  • Medlem af Oneworld-alliancen, der bl.a. tæller British Airways og American Airlines.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *