Passager på første danske charterrejse: ”Det var en rigtig god ferie”

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For en uge siden lettede det første fly med danske charterturister fra Billund. Nu er de kommet tilbage efter en god ferie på Kreta.

Flyet med glade charterrejsende landede i går i Billund efter gruppen havde været en uge i ferieparadiset i Chania på Kreta. Det var den første gruppe med danske charterturister, der fløj ud til den virkelighed, som Coronavirusset har efterladt sig.

Passagererne venter i gaten i Billund Lufthavn for at komme med på det første charterfly fra Danmark efter genåbningen.

Ind i ankomsthallen i Billund Lufthavn kom Søren Røn og hans datter gående, smilende og glade. Og på trods af det blå mundbind afslørede gløden i deres hud, at vejret i Chania bød på mere solskin, end Danmark har kunnet byde på i den seneste tid.

Vejret var godt. Hotellet var rigtig fint. Så vi har faktisk ikke noget at klage over. Det har været en rigtig god ferie.

Søren Røn, gæst på den første chartertur fra Danmark efter Corona nedlukningen

Ferie med forholdsregler

I Chania var der selvfølgelig forholdsregler, men det gjorde ikke ferien mindre god for de to rejsende. Det største problem var Sørens duggede briller.

Der var håndsprit overalt. Det virkede til, at de havde gjort meget for sikkerheden. Faktisk mere end i Danmark, fordi vi skulle bruge mundbind i busser og i andre offentlige transportmidler. Men altså det vænner man sig hurtigt til det. Det værste var, at mine briller duggede lidt.

Vi havde kigget på rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet, forholdsregler fra flyselskabet og snakket med rejsearrangøren om, hvordan det eksempelvis var ved poolområdet, og hvad vi ellers skulle være opmærksomme på. Derudover havde vi kigget på smittetrykket. Det vil vi også gøre på, når vi en gang skal af sted igen.

Søren Røn

Inden hverdagen kalder dem hjem til Esbjerg, skal de begge to et smut forbi teststationen for COVID-19 i ankomsthallen i Billund Lufthavn. Testen var ikke af bekymring, men simpelthen af ren og skær helgardering.

Vi føler ikke, at vi har været udsat dernede, men når vi nu har muligheden for at være helt sikre på, at vi ikke slæber noget med hjem.

Søren Røn

Fakta om COVID-19 test i Billund Lufthavn Når man lander i Billund Lufthavn, er der mulighed for at blive testet for COVID-19 i teststationen ved ankomsten. Testen er gratis, og der er svar på sundhed.dk senest 72 timer efter, at testen er taget.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *