PLAY viser sund vækst med kvartalsregnskabet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskabet PLAY er klar med regnskabet fra andet kvartal af 2023, der beviser flyselskabets fortsat sunde vækst.

PLAY’s administrerende direktør, Birgir Jónsson, sætter ord på resultaterne og præsenterer samtidig planerne for resten af året:

  • PLAY transporterede 392.000 passagerer i 2. kvartal af 2023, hvilket svarede til en belægningsgrad på 84.6%
  • Q2 var operationelt vellykket med en punktlighedsgrad på 84,3%, hvilket er betydeligt bedre end flyselskabets største konkurrenter
  • Omsætningen i 2. kvartal var USD 73,1 mio. sammenlignet med USD 32,5 mio. i Q2 2022
  • PLAY var likviditetspositiv i 2. kvartal 2023. Selskabets likvider den 30. juni beløb sig til USD 54,5 mio. inklusive bundne midler. Virksomheden har ingen ekstern gæld med renteomkostninger
  • EBIT var positivt i 2. kvartal 2023 med USD 0,4 mio. sammenlignet med negative USD 14,4 mio. i samme periode 2022. Dette oversteg PLAY’s egne forventninger. 
  • Nettotabet var USD 4,1 mio. i Q2 2023 sammenlignet med negative USD 14,3 mio. i Q2 2022
  • Q2 viste fortsat vækst i supplerende indtægter. PLAY’s lancering af pakkepriser i februar har resulteret i en stigning på 19% i den gennemsnitlige supplerende omsætning pr. passager sammenlignet med 2. kvartal 2022
  • Ex-Fuel CASK var 3,5 amerikanske cent i 2. kvartal 2023 i overensstemmelse med forventningerne. CASK faldt med 22% år-til-år (Ex-Fuel CASK faldt 12,5%), drevet af fordelene ved hub-and-spoke-modellen i form af forbedret udnyttelse af virksomhedens aktiver, stigende antal sæder og lavere brændstofpris

Fordoblet passagerantal, øget omsætning fra VIA-passagerer og højpunktlighed

I 2. kvartal 2023 fløj PLAY til 34 destinationer i Europa og Nordamerika. Kapaciteten målt i tilgængelige sædekilometer steg med 99% sammenlignet med Q2 2022. I løbet af kvartalet tilføjede PLAY samtidig 12 nye destinationer til sit netværk: Aalborg, Amsterdam, Athen, Billund, Düsseldorf, Glasgow, Hamborg, Washington DC, Porto, Venedig, Warszawa og Toronto. I samme periode blev seks sæsonbestemte destinationer genåbnet.

På trods af den betydelige investering i netværket steg belægningsgraden med ti procentpoint fra 75% i 2. kvartal 2022 til 85% i 2. kvartal 2023. I 2. kvartal 2023 fløj PLAY med 392.000 passagerer. Det er mere end dobbelt så mange passagerer som i 2. kvartal 2022, hvor PLAY fløj med 181.000 passagerer.

I 2. kvartal 2023 rejste 30% af alle passagerer fra Island, 27% rejste til Island og 43% var forbindelsespassagerer (VIA). Stigningen i VIA-trafikken, både hvad angår antal passagerer og andelen af den samlede trafik, var drevet af flere faktorer såsom øget forbindelse mellem destinationerne, større kendskab tilPLAY på tværs af markeder, der blev lanceret tilbage i 2. kvartal 2022, og stærk efterspørgsel efter flyvninger fra Nordamerika. Belægningsgraden på ruter til og fra Nordamerika var over 87% i kvartalet, hvilket svarer til en forbedring på femten procentpoint i forhold til 2. kvartal 2022. Disse faktorer, inklusive lanceringen af pakkepriser i februar, resulterede i forbedrede udbytter fra VIA-passagerer sammenlignet med 2. kvartal 2022.

Birgir Jónsson, PLAY’s administrerende direktør, udtaler:

Andet kvartal var en milepæl, der markererafslutningen på vores indledende opstartsfase. Vi sluttede af med leveringen af vores tiende fly i begyndelsen af juni, et helt nyt A321neo. Da vi nu har nået den nødvendige operationelle skala efter en meget stejl vækstperiode i de sidste to år, er vi stolte over at rapportere et positivt driftsresultat efter kvartalet, hvor vores enhedsomkostninger er på rette vej, og vi har en sund likviditet.

Birgir Jónsson, PLAY’s administrerende direktør.

Planer om yderligere udvidelse af netværket 

Tidligere i juli kunne PLAY lancere vinterbilletsalg til Frankfurt i Tyskland, med første flyvning den 14. december 2023. Frankfurt Lufthavn (FRA) er en af de største lufthavne i Europa, og tilføjelsen vil forbedre tilslutningsmulighederne inden for netværket yderligere med Frankfurt som den fjerde tyske destination udover Berlin, Düsseldorf og Hamborg. 

PLAY vil også fortsætte med at investere i netværket næste vinter. I løbet af kvartalet blev der annonceret nye ruter til Verona og Fuerteventura. Verona vil blive tilføjet til netværket med den første flyvning planlagt den 20. januar 2024 og er en tilføjelse til eksisterende populære skidestinationer, som PLAY allerede betjener i Europa, herunder Salzburg og Genève.

PLAY’s første flyvning til Fuerteventura er planlagt til den 20. december 2023. Fuerteventura er den tredje destination på De Kanariske Øer udover Tenerife og Gran Canaria og de resterende otte destinationer i Spanien. Tilføjelsen af Fuerteventura styrker PLAY’s position som det førende flyselskab i forhold til udbudt kapacitet og antal destinationer, der betjenes mellem Island og Spanien.

Læs hele rapporten her.

Kilde: Pressemeddelse
Foto: PLAY / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *