Porsche og Boeing, i nyt samarbejde om flyvende elbiler

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Porsche og Boeing har udtalt at de i samarbejde skal udforske muligheden til at løfte bytrafikken op i luften. Samarbejdet skal udnytte selskabernes styrker i sine respektive markeder for at finde framtidsrettede løsninger for persontrafik i luften.

Flyvende biler; har vi ikke hørt denne historie før? På trods af luftige fremtidsversioner fra film som Tilbage til Fremtiden og Bladerunner, og for os som har levet en stund, Fritjof Arngrens urokkelige tro på Moller Internationals Sky Car, foregår persontransport fortsat i hovedsagelighed på landjorden. Dette har imidlertid Boeing og Porsche tænkt sig at gøre noget ved. 

Boeing og Porsche skal samarbejde om personkøretøjer som kan lette og lande vertikalt. Foto: Boeing

Flyvende helelektrisk «bil»

Som en del af samarbejdet skal selskaberne oprette et internationalt team som skal se på de forskellige aspekter ved personlig lufttransport, som markedspotentiale og mulige brugsområder. Boeing, Porsche og Boeings datterselskab Aurora Flight Sciences udvikler også et koncept for et helelektrisk køretøj som kan lette og lande vertikalt.

Boeing tager dermed konkurransen op med Airbus, som i fjor annoncerede et lignende samarbejde med bilproducenten Audi.

Audi og Airbus sin flyvende bil
Audi og Airbus annoncerede i fjor et lignende samarbejde om luftbaseret punkt-til-punkt persontransport. Foto: Airbus

Porsche ønsker at udvide horisonten som sportsbilproducent til at blive et ledende mærke indenfor premium transport. På længre sigt kan dette betyde at løfte vores produkter ind i en ny dimension. Vi kombinerer styrkerne fra to ledende internationale selskaber for at møde det som kan være fremtidens vigtigste markedssegment.

Detlev von Platen, sjef for salg og markedsføring i Porsche AG.

En undersøgelse udført af Porsche Consulting i 2018 spår at markedet for personlig lufttransport vil blive optaget efter 2025. Undersøgelsen indikerer også at sådanne løsninger i fremtiden vil transportere passagerer hurtigere, billigere og mere effektivt end konventionel landtransport.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *