Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Qantas har lige åbnet dørene til sin nyeste First Class Lounge i Changi lufthavn i Singapore. Her skal rejsende kunne opleve Singapores autentiske køkken og kultur uden at forlade lufthavnen.
Det australske luftfartsselskab annoncerede for lidt over et år siden planer om at bygge en splinterny First Class Lounge og udvide selskabets business lounge i Singapore lufthavn. Arbejdet har været omfattende og taget tid, men nu kan den nye lounge åbne dørene for gæsterne.
I modsætning til Star Alliance, har rejsende med topstatus hos selskaberne i Oneworld med nogle få undtagelser også adgang til alliancens First Class lounger. Med andre ord, hvis du har status hos et Oneworld-selskab svarende til Emerald-niveauet, har du adgang til First Class lounge, uanset hvilken klasse du flyver.
Flere besøgende med Airbus A380
Den nye lounge er designet af den australske designer David Caon i samarbejde med Kelvin Ho fra arkitekt- og designfirmaet Akin Atelie. Både designet og loungens service har en række elementer fra Singapores rige kultur og traditioner.
Da vi genoptog flyvninger til Singapore med Airbus A380, har vi oplevet en øget efterspørgsel efter premium billetter, som også giver flere passagerer i vores lounger. Dette er Qantas fjerde First Class lounge, og hver gang vi bygger en helt ny lounge fra bunden, har vi altid talt med vores bedste kunder for at få en bedre forståelse af, hvilken slags lounge-tilbud de ønsker.
Alan Joyce, CEO, Qantas
Qantas er et af de virksomheder, der har valgt at fokusere på super-jumbo Airbus A380. Tidligere i år begyndte flyselskabet en større modernisering af hele A380-flåden.
Mad og drikke
Fra et åbent køkken serveres en a la carte-menu baseret på Singapores traditionsrige madkultur. Lokale delikatesser som røget andebryst, laksa med krebs (suppe) samt blæksprutter er blandt de retter, vi kan finde på menuen.
Loungen har også en cocktailbar som serverer Champagne, unike Singapore-inspirerte coktails og et bredt udvalg af australsk øl og vin.
Madkulturen i Singapore er en af mine favoritter i verden. Både de ikoniske hawker markeder (hvor mange små boder tilbereder og sælger mad) og de finere restauranter har inspireret mig til at sammensætte en menu, der giver kunderne en autentisk smag af Singapore uden at forlade lufthavnen. Singapores køkken har en utrolig balance mellem velsmagende ingredienser, der har givet inspireret eksempelvis den nye fiskeret “Grillet rokke i brunet sambal (chili) smør med kapers.
Neil Perry, ansvarlig for service, mad og drikke i Qantas.
Grønt områder og dagslys
Trivsel har været et nøgleelement i designet af den nye lounge. Designet er baseret på naturens egne materialer, som gerne skulle hjælpe gæsterne med at slappe af. Loungen har meget dagslys, herunder også ovenlys i brusebadene. Det hjælper passagerer med at justere det biologiske ur, når de rejser over forskellige tidszoner.
Forretningsrejsende, der ønsker at bruge lufthavnen til at arbejde kan gøre dette både i et åbent miljø eller i en afskærmet kabinet. USB og stikkontakter findes overalt, og loungen tilbyder også WiFi og muligheden for at udskrive dokumenter.
Den nye lounge er flyselskabets fjerde First Class lounge. Qantas har også First Class lounge i lufthavnene i Sydney, Melbourne og Los Angeles. Åbningen er en del af en større investering, som flyselskabet nu foretager for rejsende til og fra Singapore. Der er i alt plads til 800 gæster i selskabets udvidede Business Lounge og den nye First Class Lounge.
Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside
Foto: Qantas
Skriv et svar