Radisson Blu Hotel Latvija, Riga

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Dette er et af de i alt fire Radisson Blu hoteller der ligger i Riga, der med sine 571 værelser også er langt det største. Hotellet er centralt placeret og som en af de højeste bygninger i Letland har man som overnattende mulighed for at nyde en unik udsigt over den historiske gamle by.

Som gæst er det ingen sag at finde hotellet, der tårner højt op i Riga by. Ankommer man i bil, findes der mulighed for parkering i den store private p-kælder, alternativt findes også taxaholdepladser uden foran ved hotellets front.

Jeg ankom til hotellet ved eftermiddagstid, hvor der viste sig at være lidt midlertidige problemer med hotellets IT-systemer. Jeg blev dog høfligt budt velkommen og tilbudt en drink i lobby-baren, indtil de ville kunne tildele mig et værelse. God service!
Blot efter 5 minutter kommer receptionisten og henter mig. Den vanlige check-in procedure foregik effektivt og uden problemer, tilmed blev jeg som Club Carlson guldmedlem, opgraderet til et Business Class rum på 14. etage.

Førstehånds indtrykket ved min indtræden på værelset var utroligt positivt; fjernsynet var indstillet til en velkomsthilsen og airconditionen var aktiveret til en behagelig kølig temperatur.

Godt førstehåndsindtryk
Godt førstehåndsindtryk ved indtræden.

På værelset fandtes en velkomstgave bestående af et frugtfad, nogle forskellige krydrede nødder og en lille flaske vand. Ydermere lå et lille velkomstbrev med en beskrivelse af hotellets faciliteter som bl.a. omfatter skybar (med god udsigt over byen, fra 26. Etage), restauranter,  og eksklusivt wellness-center med træningsfaciliteter.

Velkomstgave
Velkomstgave på værelset.

Værelset var stort og rummeligt på omtrent 40m2, som mindede meget om en juniorsuite i en moderne indretning, dog med lettere brugsspor/slidtage. Rummet var inddelt med sidde-sektion med sofa og skrivebord, lænestol og en stor dobbeltseng. Der fandtes masser stikkontakter overalt på værelset, med gode muligheder for opladning af flere elektroniske apparater. Der findes ydermere gratis trådløst internet på hele hotellet, som fungerede udemærket, selvom forbindelsen var oplevet hurtigere.

Siddesektion med sofa og TV.
Siddesektion med sofa og TV.
Minibar, Nespresso maskine og el-kedel.
Minibar, Nespresso maskine og el-kedel.

Ved indgangsdøren fandtes opbevaringsmuligheder, samt strygebræt- og jern. King-size sengen var fint redt op med fire store puder og mulighed for alternativt at bestille specialpuder gennem receptionen. Sengen var, trods lidt vakkelvorn, behagelig at sove i. På værelset fandtes også en automatisk minibar med et fornuftigt udvalg af drikkevarer og snacks. Selvom tanken med et automatisk system er smart, er det altid lidt irriterende at skulle diskutere med personalet om man egentlig har taget noget derfra, fordi man blot har rykket rundt på indholdet for at gøre plads til medicin eller egne kølevarer.

Stor behagelig King-size seng.
Stor behagelig King-size seng.

Badeværelset bestod af kar med bruser, men kun med mulighed for at afskærme med et tyndt forhæng, hvilket resulterede i at gulvet stod under vand efter endt bad, en smule uigennemtænkt efter min mening. På badeværelset fandtes rigeligt med håndklæder, badekåbe, tøfler, samt plejeartikler fra hotelkædens nye thisworks serie, og mulighed for at bestille tandbørste eller barbergrej gennem receptionen.

Plejeartikler fra den Radisson Blu kædens nye thisworks serie.
Plejeartikler fra den Radisson Blu kædens nye thisworks serie.

Om aftenen benyttede jeg mig af roomservice og bestilte et aftensmåltid, i gennem hotellets smartphone app, OneTouch. Måltidet var velsmagende og blev tilmed leveret indenfor blot 20 minutter, lækkert efter en lang dags arbejde.

Efter en god nats søvn, blev den engelsksprogede avis Baltic Times og en ny lille flaske vand bragt til værelset om morgenen. Der er ydermere mulighed for at nyde en god kop kaffe, idet der findes både Nespresso kaffemaskine og almindelig el-kedel.
I hotellets restaurant tilbydes en stor morgenmadsbuffet, for alle overnattende gæster, som bestod af både varme og kolde retter heriblandt mulighed for at få tilberedt frisklavede omeletter på bestilling efter ønske.

Omfattende morgenbuffet i hotellets restaurant.
Omfattende morgenbuffet i hotellets restaurant.

Udcheckning næste dag, blev klaret ligeså effektivt som dagen før. Den venlige receptionist kunne åbentbart kende mig fra dagen før og tiltalte mig ved efternavn ved henvendelse. Han spurgte meget ind til om alt nu havde været tilfredsstillende ved mit ophold og var også behjælpelig med bestilling af en taxa til lufthavnen. Jeg blev til sidst takket for endnu engang at have valgt Radisson Blu og ønsker på snarligt gensyn.

Min oplevelse med Radisson Blu Hotel Latvija er positiv, med anerkendelse af statusgæster og fint stort værelse med god udsigt. Særligt udsigten over den gamle bydel er unik. I den forbindelse bør man dog undgå hotellets standard værelser, da disse findes i en separat tilbygning til hotellet med trafikstøj og manglende udsigt. Hotellet er meget stort, uden egentlig charme og henvender sig derfor nok mest til grupper eller forretningsrejsende, der har brug for et centralt hotel i Riga midtby, men til dette formål er det absolut anbefalelsesværdigt.

Udsigten til den gamle bydel i Riga, fra værelset på 14. etage
Udsigten til den gamle bydel i Riga, fra værelset på 14. etage

Hotellet er testet i april 2015. Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

- Stort rum med god udsigt.
- Anerkendelse af Club Carlson status
med gratis opgradering og velkomstgave.
- Serviceminded personale.
- Stor morgenmadsbuffet.
- Billige overnatningspriser (fra 65€)

Cons

- Til tider lidt langsomt internetforbindelse.
- Værelse med lettere brugstegn/slidtage.
- Ikke megen charme, stort hotel.
- Kun kar på badeværelset, med ringe afskærmning.
- Ikke alle værelser har udsigt til byen.

Komfort/værelse

Faciliteter

Service

Value4money

Generel Vurdering

Konklusion

Radisson Blu Latvija er et stort hotel der primært henvender sig til grupper og forretningsrejsende. Personalet var servicemindede og anerkendte med det samme min status indenfor hotelkæden, som indebar værelsesopgradering til "Junior Suite" på 14. etage. Om morgenen kan alle gæster nyde en stor morgenbuffet gæster i hotellets restaurant.

4.1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *