Rejsebrev: Et af verdens syv vidundere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dagens rejsebrev tager vi turen vestover fra Phnom Penh til Siem Reap. Selvom at de fleste flokkes til templerne omkring Angkor Wat, mangler der ikke oplevelser i lokalområdet. 

Selve turen til Siem Reap klares nok engang med bus. Denne gang fangede vi det, der kommer tættest på en sovebus. I hver side havde man det, som ville svare til en kort 1,5 mandsseng til deling. Så de seks timer fløj afsted. Men rejser man alene, kan det måske være, at man kommer lidt for tæt på hinanden.

Det var vores indtryk af, at de lokale i Cambodia havde fået færten af, at turister dem kunne man godt tjene lidt ekstra på – selv priserne på en tuk tuk lå 20% højere end andre steder i Asien. Så det kan betale sig at spille de forskellige chauffører ud mod hinanden eller evt. gå 200 meter længere nede ad vejen fra busstoppestedet og hyre en til en rimelig pris.

Siem Reap 

Det er ikke til at komme udenom turister i denne by – mest af alt pga. lokationen tæt på Angkor Wat – men heldigvis er der ikke gået storby i den. Siem Reap har mange spændende, små gader, og derudover findes der en masse relativt luksuriøse overnatningsmuligheder. I hvert fald hvis man rejser på backpackerbudget. Vi boede f.eks. på Day Day Inn til kr. 60,-/nat med dobbeltværelse, eget bad og swimming pool.

Uden for selve byen kan man besøge en silkefarm. Det gør man ved at møde op hos Les Chantiers Écoles, hvor der afgår en gratis bus to gange om dagen. Ved ankomst til farmen får man en lang rundvisning med et kig på de tusindvis af silkelarver, der bliver fodret indtil, at de forpupper sig. Herefter ser man, hvordan at farveprocessen og selve den komplicerede vævning finder sted. Det dybt fascinerende at se denne produktion med egne øjne, så man ikke glemmer, hvorfor silketæpper er dyrere. Det tager nemlig op til 1 måned at væve sådan et.

I dette rejsebrev skal I heller ikke snydes for tips om de bedste cafeer og restauranter i byen på budget. I Siem Reap fandt vi Sisters Cafe, der er startet af to australske søstre, som serverer fanstastiske retter dagen lang og laver en gedigen kop kaffe. Samtidig lægger de vægt på at minimere affald, så en juice serveres med et genanvendeligt bambussugerør. Derudover ligger der restauranten Marum, som er nært beslægtet med Friends-restauranten i Phnom Penh.

Angkor Wat

Som rejsende i Sydøstasien er det umuligt ikke at høre om tempelkomplekset, Angkor Wat, der er kendt som et af verdens syv vidundere. Kort fortalt er det bygget tilbage i det 12. århundrede til de royale khmere og havde i sin tid omkring 1 million indbyggere i nærområdet – til sammenligning havde London på samme tidspunkt ca. 50.000.

Alle templerne er spredt udover et kæmpe område, og derfor er transport nædvendig. Nogle cykler i den ulidelige varme, andre lejer en tuk tuk med chauffør, og vi valgte at fortsætte i samme stil som tidligere på en lejet scooter. Det kan være en fordel at læse lidt op på de forskellige templer i forvejen således, at man ikke prøver at se alt på en dag, men også så man kan besøge templerne i en sorteret rækkefølge og slutte af med det største.

Vi valgte at bruge én dag i området og skar listen af templer ned til tre startende med det begroede Ta Prohm-tempel, hvor træer har brudt igennem murerne og rejser sig oven på templet i ren Indiana Jones-stil. Dernæst kørte vi over til Bayon-templet, som er dekorreret med kæmpe, imponerende ansigter hugget ud i sten. Afslutningsvis tog vi bagvejen ind til det store Angkor Wat-tempel, som er det mest besøgte. Husk vand, solcreme og overskud til at kapere de store mængder af turister.

Angkor Wat er noget helt for sig, men det er sjældent, at man får det helt
for sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *