Rejsefeberen forsætter hos 3’s kunder

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Med sommerferien på sit højeste giver nye roamingtal fra teleselskabet 3 en række indsigter i, hvor 3’s kunder bruger data fra deres mobiltelefon i uge for uge.

Tallet af rejsende stiger forsat, og turen går som i de tidligere uger til de helt store feriedestinationer. Ligesom i de foregående uger ligger Italien, Frankrig, Spanien og Tyrkiet højt på listen. Blandt andet slår roamingtallene for uge 29 i Tyrkiet rekorder og er på sit højeste siden 2018 med en stigning på 36%. Det er også her, at der bruges mest data per roamer med 4,4GB.

Det er fantastisk at se, at appetitten for at rejse forsætter i stor stil. Målet med 3LikeHome er at give danskerne muligheden for at ringe, surfe og sms’e til samme pris som i Danmark, og således kan nyde deres ferie uden bekymring for dyre ekstraregninger.

Jesper Bennike, Executive Vice President og kommerciel direktør hos 3.

Danske turister roamer i stor stil

Indtil for få år siden betød frygten for skyhøje roamingafgifter, at mange undlod at bruge telefonen på ferie i udlandet. Nu viser nye tal fra 3, at dataforbruget i udlandet denne sommer har været højere end nogensinde før.

3’s kunder har nemlig brugt 66% mere data i uge 29 i de lande, som danskerne rejser mest til sammenlignet med sommerferien sidste år. Derudover viser tallene også, at hver enkelt kunde i gennemsnit har brugt 21% mere data end sidste år. Det er et udtryk for, at danskerne tager deres digitale vaner med på ferie. Deres smartphone indeholder et hav af nyttige funktioner, som de er vant til at have lige ved hånden, og derfor er det helt naturligt, at de også bruger dem på ferien. Telefonen er samtidig en fast kilde til underholdning, og forbindelserne i udlandet er efterhånden så gode, at mange også bruger dem til streaming af film, serier og lydbøger i skyggen under parasollen eller til børnene på bagsædet i bilen.

Fakta om 3LikeHome

  • I begyndelsen af juni åbnede 3 for datasluserne i EU, EØS og Storbritannien, hvor 3’s kunder kan bruge al deres data.
  • 3LikeHome dækker nu 73 lande bl.a. også Mexico, Thailand, Australien, Canada, New Zealand, Puerto Rico, Singapore og USA.
  • 3LikeHome er inkluderet i alle Fri Tale- og bredbåndsabonnementer for privatkunder.
  • 3Business tilbyder 3LikeHome Pro, som også inkluderer opkald fra Danmark til 3LikeHome-landene samt opkald landene imellem.

Foto: Creative CommonsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *