Reykjavik Excursions: Blue Lagoon

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Blue Lagoon er formodentlig Islands mest kendte attraktion og med god grund. Blue Lagoon er en helt fantastisk oplevelse, som jeg kun kan understrege er et must visit, hvis du kommer til Island på et tidspunkt. 

Jeg havde endnu en oplevelse booket med Reykjavik Excursions og blev hentet fra et sted efter eget ønske med bus. Selve lagunen ligger en times kørsel fra Reykjavik by og tager dig igennem et landskab der er råt og utæmmet med klippe stykker der har ligget i flere århundreder efter vulkan udbrud, som med tiden er blevet bedækket med en grøn mos overflade.

Ved ankomst til lagunen møder man øens termiske kraftværk Svartsengi (“Sorte eng”, red.) omgivet af damp og røg; kraftværkets overskydende mineralrige vand er hvad der fylder lagunen op, hvilket siges at forny sig selv hvert ottefyrende time.

Den blå lagunes vand er ca. 37-39 grader, svarende til temperaturen i et varmt vands bassin i en svømmehal, og er rig på mineraler og har ry for at besidde helende evner for folk med psoriasis.

På vejen ind var jeg forundret over naturen og da jeg så det azurblå vand blev jeg ikke mindre elektrisk over det jeg skulle til at opleve. Set fra parkerings pladsen ser det ikke ud af meget, men på vejen igennem lava klipperne mødes man af en smuk minimalistisk bygning opført med detaljer af lavasten fra den omkringliggende natur.

Reykjavik Excursions har en afgang til Blue Lagoon hver time, det samme har flere andre selskaber, og vi kørte 2 busser afsted kl. 9, så da vi kom frem var der rigeligt med mennesker. 🙂 Blue Lagoon faciliterer opbevaring af din bagage mod betaling, 500 kr. (Islandske ;-), hvilket svarer til en 25 kr. per taske) og der var selvfølgelig straks en lang kø dertil. Jeg havde dog et andet ærinde inden jeg ville droppe min medbragte kuffert (skulle skifte hotel til Park Inn – læs anmeldelse her), jeg havde nemlig glemt badebukser :-o, så jeg måtte ind i souvenir shoppen og spørge om man kunne købe et par short. I shoppen var de dog så venlige at henvise mig til, at jeg kunne leje badeshorts ved skranken til lagunen mod betaling (800 ikr., ca. 40 dkr.) – min dag var reddet :-).

681x4542014-03-15 15.06.19

2014-03-15 12.17.04 2014-03-15 12.17.37-2

Så jeg vandrede tilbage til drop off for bagage og besluttede mig for, at gå lidt rundt i landskabet og tage nogle billeder, inden jeg gik indenfor. Der er nemlig en sti som fører fra lagunen om til det nærtliggende kraftværk og research center.

Jeg er stadig imponeret over den distance som lagunen, ikke kun det som er åbent for badning til turister, men hele den omkring liggende natur der ligeledes fyldes af det overskydende vand fra kraftværket. 2014-03-15 12.17.302014-03-15 12.18.04-1 2014-03-15 12.20.43

Da jeg beslutter mig for at gå ind i lagunen er køen kraftigt aftaget og jeg kommer hurtigt igennem, hvor jeg i skranken får lejet badeshort og pga. jeg havde købt comfort pakken hos Blue Lagoon (selskabet), dog igennem Reykjavik Excursions, så fik jeg udleveret badekåbe, håndklæde og en lille wellness pakke med en ansigtsmaske og creme samt en drink i lagunen. Så var der eller dømt hygge for alle pengene. 🙂

Omklædnings og badefaciliteterne er i top og helt gennemført i stylen med natursten og rene linjer. Selvom man blot køber adgang, så får du fuld valuta for pengene allerede her.

Selve lagunen er stor, rigtig stor, det lød måske bekymrende med pladsen set i forhold til antallet af busser der kørte dertil i timen, men der var rigtig god plads som du kan se nedenfor og på intet tidspunkt føltes det klaustrofobisk.

Bunden af lagunen er ligeledes rå og ubehandlet, hvilket vil sige, at du går på lavasten. Dog er bunden med tiden blev dækket med en hvid mineral overflade så det føles behageligt at gå på.

Rundt omkring i lagunen er der såkaldte varmekilder, hvilket betyder, at du har områder hvor der er ekstra varmt i forhold til resten af lagunen. Det er specielt rart når man, som jeg, besøger lagunen på en kølig og små regnende vinter/forårsdag, fordi du får kulden fra oven og varmen fra vandet.

Ligeledes var der bokse med lagunens egen udviklet silica mud mask til fri afbenyttelse. Det skulle jeg da prøve (og ja mænd kan også godt bruge ansigtsmasker :-)). Så jeg sad da fredeligt i vandet med min ansigtsmaske på, som ifølge instrukserne skulle vaskes af efter 5-10 min. og jeg vil derefter have en blødere og renere hud. Det virkede, det er længe siden at jeg har følt mig så blød i ansigtet.

Lagunen tilbyder også på sauna og dampbad faciliteter, gratis, som ligeledes var en behagelig oplevelse som et afbræk fra det varme vand. Dog skal man ud igen, hvilket ikke var så behageligt, men opfordrende til at komme tilbage i det varme vand. 🙂

2014-03-15 13.09.04

Inden at jeg ville gå op igen, havde efterhånden tilbragt to timer i vandet, så ville jeg over og have min drink i poolen, som stod på en større variation af muligheder ligefra øl til drikke yoghurt med forskellig smags varianter. Hvilket var rigtig lækkert, jeg valgte en drikke yoghurt med blåbær, men kunne da godt have været fristet til at spendere hele dagen på kanten og drikke kolde øl det varme vand. 🙂

2014-03-15 13.11.39

Foruden de ting jeg oplevede, så tilbyder lagunen også på massage i vandet i et afskåret område. Det vil jeg gerne prøve næste gang.

Jeg er kun positiv over Blue Lagoon og kan ikke sige det nok; men kommer du til Island engang, så skal du ud og opleve den blå lagune, jeg ved med sikkerhed at jeg skal tilbage dertil engang.

2014-03-15 12.25.17

[box style=’info’]
Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

  1. SAS klar med nye Points Bargains - gør et kup for dine EuroBonus point - InsideFlyer DK siger

    […] Du kan for eksempel flyve til Reykjavik for kun 21.000 EuroBonus point i SAS Go eller for 35.000 EuroBonus point i SAS Plus. Reykjavik er en super lækker destination og vi kan kun anbefale at besøge Island. Island kan besøges på alle årstider og giver noget forskelligt alt efter hvornår du besøger øen. Det er lidt specielt at besøge “The Blue Lagoon” om vinteren og være i det varme vand mens det er …. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *