Royal First Lounge – Suvarnabhumi International Airport, Bangkok

Bonus Feber - Royal First Class Lounge

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Alle flyselskaber med respekt for sig selv bør vel have en first class lounge til de passagerer som rejser på første klasse, og for nyligt havde jeg glæden af at besøge Thai Airways’ lounge for passagerer på første klasse, Royal First Lounge, i Suvarbabhumi International i Bangkok. Det blev et yderst mindeværdigt besøg.

Bonusfeber har tidligere skrevet en artikel fra en af Singapore Airlines Business Class Lounges i Singapore – den kan du læse her.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Indgangen til loungen

 

Ankomst

En hærskare på hele 5-6 personer havde ialt være indvolveret i at få mig trygt fra check-in til loungen, og for en person som mig med en udemærket stedsans, var det måske en lidt underlig oplevelse, men man skal jo teste hvordan passagererne på første klasse har det, og så må man jo ofre sig.

Royal First Class Lounge ligger i Concourse D på tredie etage, og turen derhen foregik på en elektrisk vogn. Receptionen i Loungen var betjent af to personer, som umiddelbart rejste sig op, og hilste mig velkommen med et “Sawadee kaa”. Den ene af de to viste mig hvilken retning jeg skulle gå, og fulgte med nogle få skridt på vejen, før en ny smilende thai kom imod mig for at hilse mig velkommen. Hun gik med ind i loungen og informerede om hvilke tilbud de havde.

Det første jeg lagde mærke til, var tilbuddet om forskellige spa behandlinger på op til en time, hvilket jeg med det samme bekræftede at jeg ønskede mig. Jeg fandt mig et passende sted at sidde, mens hun undersøgte om der var en ledig time til en behandling.

I mellemtiden kom en anden smilende frøken og spurgte hvad jeg vil have at drikke. Jeg bad om et glas champagne af typen Moët & Chandon Impérial, og selvom det ikke er de ædleste dråber der serveres i denne lounge, er det absolut godkendt. Champagnen var akkurat kommet på bordet, da jeg fik at vide at der var en ledig tid til en spa behandling med det samme. Som rejsende på første klasse bad jeg om at få lov at vente 15 minutter så jeg kunne nyde champagnen, hvilket naturligvis også var i orden.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Champagne og boardingkort

 

Spa afdelingen

Efter nøjagtig 15 minutter kom hun tilbage, og førte mig over med en anden udgang, hvor min massør fra Royal Orchid Spa Lounge tog imod mig, og første mig ind i spa afdelingen. Thai Airways inviterer alle sine First Class passagerer til at benytter Royal Orchid Spa Lounge, hvor de kan nyde Spa Suites og badstuer samt fitness- og yoga-faciliterer. Det er også muligt at få massagebehandlinger for at aflaste sine muskler, og det var dette jeg havde bestilt.

Faciliterne er meget indbydende og det hele oste af høj klasse og seriøsitet.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Fantastiske lokaler

 

Hele rummet var smukt med orkideer, bløde siddegrupper og et større barekar, og rummet duftede dejligt af citron.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Badekar og kunst på væggen

 

Omklædningen var placeret bag en skydedør, og her var det bare at tage tøjet af, og iklæde sig en yndig spa-trusse, dække sig til med en solid morgenkåbe, og træde ud i spa rummet igen.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Omklædningsrummet

 

Tilbage i massage rummet blev jeg mødt af en massør og blide toner af behagelig musik, med indslag af fuglekvidder og silende vand. Da jeg havde lagt mig på briksen og behandlingen gik i gang, blev jeg smurt ind i en olie der, ligesom rummet, havde en svag duft af citron. Mod slutningen af behandlingen fik jeg en hovedmassage, noget jeg har prøvet før, og jeg ved at det er noget af det mest behagelige massage du kan få.

Behandlingen jeg fik i Royal Orchid Spa Lounge var højst professionel, og jeg må sige at det er den bedste times msasage og spa oplevelse jeg nogensinde har haft.

Da behandlingen var færdig, tog jeg mig et dejligt brusebad, før jeg var klar til at returnere til First Class loungen, men først kom min massør tilbage, og tilbød mig en dejlig kop thé, så jeg kunne komme til hægterne igen.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Håndklæder, med pynt

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Diverse remedier

 

Spisetid

På turen tilbage til loungen var der ingen der gik med mig, men turen var ret kort, da det var på den anden side af gangen.

Tilbage i loungen fandt jeg mig godt tilrette i en stol, og straks kom der en tjener for at høre om jeg ville have noget af spise eller drikke. Jeg bestilte mig en ny gang boblevand, og da det kom, fik jeg også serveret en iskold klud, samt nogle rødligt at drikke, som jeg ikke helt fik fat i hvad var.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Champagne, en kold klud og en rød punch-lignende drik

 

Menuen i loungen er på en iPad, og selvom udvalget ikke matcher en restaurant, er den ok. Jeg startede med en cremet svampesuppe, som var så god at jeg blev nød til at have endnu en portion.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Mushroom Cream Soup

 

Næste ret på programmet var også en suppe, denne gang Tom Yum Goong. Den var lidt syrlig i smaget og var tilsat citrongræs, hvilket smagte himmelsk. Til suppen drak jeg rødvin, og endda en af de bedre af slagsen.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Tom Yum Goong

 

Loungen rundt

Nu var det tid til at undersøge loungen nærmere. Den er på 1400 m2, og har plads til 134 gæster. Når klokken nærmer sig midnat kan det hurtigt blive lidt tomt, men det var ikke noget problem denne aften. Loungen er tungt men flot indrettet, med tykke tæpper på gulvende, samt stilfulde men samtidigt flotte og behagelige møbler, hvor man sad rigtig godt. Siddegrupperne er sat op som en blanding af sofaer og stole.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Flotte saloner med farverige puder

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Mod barområdet

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Loungen er eksklusivt indrettet

 

For de som ønsker det, findes der små lukkede rum, hvor man kan se tv, spille spil, eller bare slappe af i ro og mag.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Små private rum

 

Der findes et privat spiseområde, men det så ud som om det ikke var i brug så ofte. Loungen har også et område hvor du på egen hånd kan forsyne dig med frugt, småretter og forfriskninger som øl og mineral vand.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Eget spiseområde

 

Loungen har naturligvis også skikkelige toilet- og badefaciliterer. Overalt i loungen er der pyntet med planter og friske blomster, og især orkideer er noget der går igen, hvilket giver mening når det nu er en Royal Orchid Lounge.

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Der er smukke orkideer overalt

 

Man behøver slet ikke at vide hvor loungen er, fordi alle Thai Airways’ passagerer på første klasse bliver fulgt derhen helt fra check-in, og hvis du bare mellemlander, bliver du hentet ved gaten og transporteret derhen på en af de elektriske vogne.

Jeg vedlægger dog alligevel et kort som viser placeringen (gul pil).

 

Bonus Feber - Royal First Class Lounge
Tredie sal – Concource D

 

Konklusion

Dette er uden tvivl den flotteste og bedste lounge jeg hidtil har besøgt. Følelsen af luksus kan, for os der ikke oplever det til hverdag, føles underlig, men i disse rare omgivelser føles det ganske enkelt som om du var hjemme. Loungen er hyggelig og den smilende betjening samt oplevelsen i spa afdelingen gør dette ophold uforglemmeligt.

Oversat fra Bonusfeber.no (forfatteren er: R. Lygren)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *