SAS finder revner i to Boeing 737NG-fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS har i disse dage, alle deres Boeing 737NG-fly til ekstraordinært tjek. Her fandt man revner i to fly

Under et ekstraordinært eftersyn for revner, på bla. 31 fly fra SAS, har man fundet strukturelle revner, i to af selskabets Boeing 737NG-fly. Revnerne er så omfattende, at man med øjeblikkelig virkning har taget de to fly ud af drift.

Det er iflg. ritzau skader, som skal repareres ved reparation eller udskiftning af påvirkede dele. SAS forsikrer dog at rutetrafikken ikke vil være påvirket, på trods af at man har “grounded” 2 fly.

Påbuddet om det ekstraordinære eftersyn, kom for en uge siden fra FAA (De amerikanske luftfartsmyndigheder). Det gjorde det på baggrund af fundet af revnedannelser på andre fly, som berettiget rejste en bekymring om lignende problemer på andre fly af samme type.

I alt 58 SAS-fly skal tjekkes

SAS skal have tjekket deres i alt 58 Boeing 737NG-fly, men ikke alle flyene har været lige kritiske at få undersøgt. Der er derfor fortsat 27 Boeing-fly fra SAS der skal igennem eftersyn.

På verdensplan er op imod 1.000 fly indkaldt til eftersyn, hvor omfanget af problemet skal undersøges. Boeing understreger dog, at der ingen relation er til problemerne med Boeing 737MAX, og at man her ser på et særskilt problem, på en anden flytype.

Foto: SAS

SAS-fly groundes permanent

SAS oplyser til DR, at det ene af de to fly som for nuværende er sat på jorden, ikke forventes at blive sendt i luften igen. Flyet var i forvejen på vej ud af SAS’s flåde, og man har derfor vurderet, at det ikke er fornuftigt at bruge ressourcer på at reparere det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *