SAS flyver i dag for første gang til Tokyo Haneda lufthavnen

SAS Airbus A330

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS er i gang med at få genstartet deres langruter og her op til OL er ruten til Tokyo naturligt med. I dag tager SAS hul på ruten til Tokyo, der ovenikøbet er første flyvning til Tokyo Haneda lufthavnen.

Tidligere har SAS fløjet til Narita lufthavnen, men skulle være skiftet til Haneda lufthavnen midt i corona-pandemien.

SAS har en lang historie med at flyve til Tokyo. Det hele startede i 1957, hvor SAS blev det første flyselskab som tilbød en “Round the World” service over Nordpolen. Ruten var København til Anchorage og så til Tokyo. Dermed er det 64 år siden at SAS starten ruten op. I starten var det med en SAS Douglas DC-7.

Efter over et år vender SAS altså i dag tilbage til Tokyo og forsætter dermed deres historie med at koble Japan og Norden sammen.

Skiftet fra Narita lufthavnen og til Haneda lufthavnen har som nævnt været planlagt længe og skulle være sket i midten af corona pandemien og derfor er det første flyvning til denne lufthavn i dag og noget som gør dagens afgang lidt ekstra speciel.

Kort over Tokyo med Heneda og Narita lufthavnens placering. Kilde: Google

Som det ses på kortet er Haneda lufthavnen endnu tættere på Tokyo centrum og derudover er der også gode forbindelsesmuligheder til videre rejser med Star Alliance partneren ANA.

Ruten har følgende tidstabel:

  • SK983: Copenhagen Kastrup 14:10 – Tokyo Haneda 07:55 (+1). 10 timer 45 minutter og flyver på onsdage og lørdage.
  • SK984: Tokyo Haneda 11:50 – Copenhagen Kastrup 16:10. 11 timer og 20 minutter og flyver på mandage og fridage.

Rutens økonomiske grundlag er her i starten drevet af fragten og så OL deltagerne fra de nordiske lande. Det er forsat ikke muligt at rejse til Japan og de kommende OL bliver om to ugers tid også afholdt uden at der er tilskuere.

Det er primært en SAS Airbus A330, som bruges på ruten. Men der vil også kunne ses at SAS indsætter deres nye Airbus A350 på turen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *