SAS: Køb biobrændstof når du flyver og optjen 23.500 EuroBonus point på en returbillet til New York

SAS - Airbus A350 - SE-RSF

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Siden 2019 har du kunnet tilkøbe biobrændstof i forbindelse med købet af din flybillet.

Biobrændstof er et af de områder som SAS fokusere mest på ud fra det faktum at det medvirker til at reducere udledningen af CO2 med op til 80% i forhold til det almindelige flybrændstof.

Fra i dag, den 14. december 2021, så kan du nu optjene EuroBonus point ved at købe biobrændstof. Hvis du køber en blok af biobrændstof svarende til 20 minutters flyvning, så vil du optjene 500 EuroBonus Extra point. SAS skriver selv at det er EuroBonus Extra point, så det tæller desværre ikke med i optjeningen af status.

Det koster 70,- kroner for 20 minutters flyvning på en SAS Go billet mellem København og New York. Kilde: SAS hjemmesiden

Hvis du ønsker at gøre brug af det, så koster det 70,- kroner for en 20 minutters blok på en rejse mellem København og New York i SAS Go.

Hvis du vil købe biobrændstof på hele rejsen mellem København og New York, så koster det 3.290,- kroner. Det giver dig så 47 blokke x 500 EuroBonus point for turen – ialt 23.500 EuroBonus Extra point. For selve flyvningen i SAS Go Light, som vi testede dette på, optjener du 2 x 250 EuroBonus point for rejsen (EuroBonus Status point). Prisen på flybilletten i SAS Go Light var 2.996,- kroner.

Det interessante er at prisen for køb af biobrændstof er den samme for en returflyvning i SAS Business Class. Dette giver bestemt ikke mening, da et Business Class sæde fylder minimum hvad 4 SAS Go sæder gør. Så det burde være dyrere eller SAS Go burde være billigere.

SAS forsøger at gøre det mere attraktivt

Ved at gøre det mere attraktivt at købe biobrændstof sammen med din booking, så håber vi i SAS at det vil øge antallet af kunder som vil benytte sig af dette og være med til at nedbringe udledningen af CO2. SAS ønsker at være i front når det kommer til at være et “zero-emission” flyselskab og være med til at skalere den kommercielle produktion af netop biobrændstof.

Karl Sandlund, Chief Commercial Officer.

Det som gør det svært for kunderne at helt forstå sammenhængen af er at SAS selv oplyser at de for alle EuroBonus medlemmer (uanset status) fortsat vil lave gratis CO2-kompensering. Sammenhængen mellem brugen af biobrændstof og CO2-kompensering bør SAS være bedre til at kommunikere, da mange EuroBonus medlemmer helt sikkert tænker at de er på “sikker grund”.

Faktaboks:

  • Du kan købe blokke af 20 minutters flyvning i forbindelse med din booking.
  • Prisen per blok er​: 10 USD/10 EUR/100 SEK/100 NOK/70 DKK.
  • Biobrændstof er en type af SAF(Sustainable Aviation Fuel).
  • SAS tjener ikke noget på dette og dit køb er med til at sikre mere biobrændstof til SAS.
  • Den mængde af biobrændstof du køber bruges ikke nødvendigvis på den aktuelle flyvning du har købt flybillet til. SAS vil købe den tilsvarende mængde ind og bruge det på deres fly inden for maksimalt 12 månder.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Frank siger

    Det giver da god mening at prisen på biobrændstof er den samme ligegyldigt om du flyver Go light eller Business. Der bliver jo brugt den samme mængde brændstof på rejse, ligegyldigt hvor i flyet du sidder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *