SAS: Ny sommermenu med nordiske smage

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS har netop offentliggjort sommermenuen for New Nordic by SAS konceptet.

Der er fokus på sæsonbaserede og lokalproducerede kvalitetsråvarer fra små producenter, og sommerens menu består af nordiske specialiteter med et twist, og hvor det er muligt, bliver der anvendt økologiske råvarer og bæredygtig fisk samt skaldyr.

Madkonceptet New Nordic by SAS blev lanceret for et år siden, og det bygger på lokalproducerede råvarer fra små kvalitetsproducenter i Norden. Både smagen og måltidernes design er tilpasset rejsendes krav om kvalitet og deres livsstil.

Nu lanceres sommermenuen fra New Nordic by SAS, og kokkene bag madkonceptet har valgt smage og ingredienser, som længe har eksisteret rundt omkring i Norden. Flere af ingredienserne er blevet glemt, men netop derfor betragtes de nu som moderne.

Alexander Lund, SAS Product Manager Food & Beverage siger:

 Vi har udviklet sommermenuerne i tæt samarbejde med lokale leverandører og producenter i Skandinavien. De små smagsdetaljer og nuancerne er ofte med til at gøre hele forskellen i en ret.

To af retterne fra sommermenuen består af kød fra små, lokale producenter i Midtjylland, der står bag en kalverulle og en roastbeef, der blandt andet serveres med hhv. dilddampede gulerødder fra Skags Gård og humus lavet af sorte bønner fra Øland.

Blandt retterne, som serveres om bord fra maj, er også en nordisk ceviche, hvor rejer og fennikelkrydret laks spiller hovedrollerne. Rejsende med SAS kan også nyde en letrøget laks med en cremet salat af kartofler, gulerødder, blomkål og rimmet kål. Retten serveres med eddikeristet boghvede og en emulsion af ramsløg.

Alexander Lund sætter pris på friheden, som han og teamet har haft til at udvikle og skabe sommermenuen fra New Nordic by SAS, og udtaler:

Vi har arbejdet meget med de små detaljer og ud fra en ambition om at være nyskabende. Et eksempel er ingredienser som spiselige blomster og bipollen.

Det bliver helt enkelt en ekstra god sommer ombord på SAS.

Her er retterne:

  • Kyllingballotine på økokylling fra Korvhantverk Stockholm med kartofler, gulerødder- og västerbottensost-terrin, knoldselleri syltet med hyld og ramsløgscreme fra Stenhuse Gård. Serveres med ribsemulsion og amarantdrys.
  • Nordisk Ceviche med fennikelgravad laks, rejer, grønkål, hvide bønner fra Øland, rimmet kål, hindbærkogt rabarber fra Stora Tollby Gård, appelsinrimmet majroe og Regnbågsrogn fra Åland. Serveres med algeristede boghvede og blomster samt en emulsion af hindbær fra Stenhuse Gård.
  • Honningglaseret kyllingebryst fra Bjerrehalvøen med linse- og persillerodssalat, lilla gulerodscreme og syltede kantareller. Serveres med Puttersjaus Gårds persilleyoghurt og bipollendrys.
  • Letrøget ASC Laks med cremet salat af kartofler og gulerødder fra Stora Tollby Gård, palmekål, blomkål og rimmet rødkål. Serveres med eddikeristet boghvede og en emulsion af ramsløg fra Stenhuse Gård.
  • Kalverulle fra Midtjylland med dilddampede gulerødder fra Skags Gård, krondildssyltede små agurker og sødsyrlig dildcreme. Serveres med gulerodsdrys og dildemulsion.
  • Roastbeef fra Midtjylland med rodfrugter og rødbedehvede, humus lavet af sorte bønner fra Øland og appelsinrimmet majroe. Serveres med ribs- og rødbedehirse og en rødbedeemulsion.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *