SAS og Air Canada laver codeshare på canadiske indenrigsruter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS valgte tidligere på året at gå ind på ruten mellem København og Totonto. En rute, Star Alliance partneren Air Canada, ellers har været alene på. Derfor kunne vi godt have frygtet en lidt ærgerlig situation, men det ser ud til at det til trods nu er endt fredeligt.

Nu indgår SAS og Air Canada codeshare samarbejde på udvalgte ruter i til og fra Canada, samt på canadiske indenrigsruter.

Air Canada og SAS har valgt at dele ugen i 2 og SAS vil flyve tre ugentlige afgange fra København og fire ugentlige afgange fra Stockholm. Flyet som SAS vil bruge er et af de nye Airbus A321LR. Air Canada vil primært benytte et Boeing 787 Dreamliner.

Dermed får Air Canada fortsat muligheden for at tage klart det meste af fragten, da en SAS Airbus A321LR stort set ikke kan medtage noget fragt. Så Air Canada kan helt sikkert få en god økonomi ud af kun at flyve 3 gange om ugen med et større fly end SAS benytter.

De canadiske indenrigsruter, som der er lavet en codeshare aftale på er:

  • Toronto (YYZ) – Ottawa (YOW)
  • Toronto (YYZ) – Montreal (YMQ)
  • Toronto (YYZ) – Calgary (YYC)
  • Toronto (YYZ) – Vancouver (YVR)

Der vil også være en codeshare aftale fra Boston, som SAS flyver til og til Toronto.

Det er på følgende flynumre at du kan booke disse codeshare flyvninger: SK3800-3815 og SK3860-3899. De er til salg nu på SAS hjemmesiden og der er muligt at rejse fra den 2. juni 2022.

Foto: Air Canada / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *