SAS Online Fast Track: SAS Travel Ready Center

SAS Airbus A330

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Med den nye online service får du en ny fast track på udvalgte SAS rejser. Du kan tjekke rejserestriktioner på udvalgte destinationer, uploade dine testresultater og lave online check-in.

SAS Travel Ready Center er en ny service fra SAS. Den giver dig mulighed for at lave online check-in til udvalgte rejsemål, hvis du på forhånd har uploadet dine testresultater og andre nødvendige dokumenter. Dermed kommer du lettere gennem lufthavnen. Så fast track udvides til også at gælde for check-in.

Kort om SAS Travel Ready Center

SAS har selv lavet denne beskrivelse af processen

Først skal du tjekke rejserestriktionerne på din destination. Dernæst kan du uploade de nødvendige dokumenter (eksempelvis det negative testresultat). Når disse er godkendt, får du besked på en SMS eller via e-mail. Derefter kan du foretage online check-in. Du kan læse mere her.

Du kan naturligvis også risikere, at testen ikke godkendes. Dette vil typisk skyldes:

 • Forkert test (eksempelvis at der kræves en PCR-test, men du har kun en antigen test)
 • Tidsfrister ikke er overholdt (enten er testen for gammel – eller dokumentet er uploadet for sent).
 • Navnet på den testede person er forskelligt fra navnet på billetten.
 • Testen ikke overholder alle formalia (Ikke udarbejdet på et godkendt sprog, mangler stempel eller underskrift, hvis dette kræves).

Mener du, at dine dokumenter opfylder alle krav, kan du naturligvis altid tage i lufthavnen og bruge den manuelle check-in.

Kun udvalgte destinationer

Lige nu gælder denne mulighed kun fly mellem Skandinavien og

 • Spanien
 • Frankrig
 • Grækenland
 • Portugal
 • Italien

Dertil kommer direkte fly fra Oslo til Longyearbyen/Svalbard. SAS oplyser, at man vil udvide denne service til at gælde for flere rejsemål.

Husk at denne service ikke erstatter kravet om, at du skal kunne fremvise de forskellige dokumenter ved ankomst. Derfor skal du altid have de nødvendige papirer på dig.

Kort vurdering af SAS Travel Ready Center

Umiddelbart lyder initiativet til at være rigtigt spændende – og det vil sikkert også hjælpe mange rejsende med at spare tid. Desuden kan man måske opdage problemer i så god tid, at de kan løses før flyet letter. Men der er også et par oplagte fælder:

 • Der er altid problemer med ny teknik. Jeg har alt for mange gange set, at ny teknik giver problemer. Specielt lige efter den er indført. Derfor vil jeg råde dig til, at sikre, du har den nødvendige tid til at foretage check-in ved skranken i afgangshallen. Specielt første gang, du skal rejse.
 • Nu skal pas, coronapas og billet stemme overens. Min favorithistorie er, da min niece skulle på bryllupsrejse. Hun havde nemlig taget mandens efternavn. Kort før afrejsen, blev hun opmærksom på det gamle efternavn på billetten. Mit korte svar var: Hvis billetten og passet har samme navn, så har du ingen problemer. Hun havde ikke fået nyt pas – og kunne derfor rejse uden problemer. Men nu skal navnet i Corona passet også være det samme som i passet og på billetten.
 • De danske regler kan være forskellig fra reglerne på destinationen. Så selv om du har et gyldigt Corona pas i Danmark, kan du sagtens risikere, at det ikke er gyldigt på rejsemålet. Eksempler kunne være:
  • Kan du komme ind i landet, når du er færdig vaccineret – eller kræves der test?
  • I Danmark kan vi få Corona pas efter første vaccination – men nogle lande godkender kun vaccinationer 4 uger efter du er færdigbehandlet.
  • Nogle lande kræver stempel og underskrift på Corona passet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *