SAS satte passagerrekord i oktober 2016

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

2,7 millioner passagerer fløj med SAS i oktober. Det er 3,3 procent flere end sidste år.

I følge SAS´trafiktal lå kabinefaktoren – altså hvor fulde flyene er – på 78,7 procent. Den højeste kabinefaktor SAS nogensinde har registreret for oktober måned. SAS skriver i en pressemeddelelse, at fremgangen skyldes en positiv udvikling på selskabets interkontinentale ruter samt på indenrigsruterne i Danmark og Sverige.

Store udfordringer

Men på trods af en rekordhøj kabinefaktor meddeler SAS, at de opererer i et stadig mere udfordrende marked. Prisen på flybrændstof er steget i efteråret, samtidig med at dollaren står stærkere overfor den svenske krone. Selskabets indtægt per sæde per kilometer – den såkaldte yield – er faldet mere end forventet i 2016. Faldet i oktober var på 12 procent.

Alt i alt vil dette have en betydelig indvirkning på den økonomiske udvikling i perioden fra august til oktober, fremgår det af pressemeddelelsen.

SAS-direktør Rickard Gustafson siger til norske Dagens Næringsliv, at presset på yielden betyder, at SAS må fortsætte affektiviseringen af virksomheden. (©NTB)

 

Oprindeligt udgivet af Peter Fox på InsideFlyer.noHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *