Singapore og Hong Kong viser vejen og laver verdens første rejseboble

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det at Singapore og Hong Kong nu viser vejen og tillader at rejse frit mellem landene uden karantæne er en stor nyhed. Det er netop en erstatning af karantæne og COVID-19 som kan hjælpe verden i gang igen og hjælpe rejseindustrien med at overleve.

Vi har ventet på det længe og det bliver nok de første af flere rejsebobler vi ser.

Medio oktober startede der også en rejseboble op mellem Australien og New Zealand. Det er dog en envejs rejseboble, da du kun slipper for karantæne i Australien, men når du kommer retur til New Zealand er der krav om 14 dages karantæne. Men det er en start.

Der har også være tale om en rejseboble mellem for eksempel England og USA, hvor der længe har været tale om at tillade rejsende mellem London og New York.

Rejseboble – hvad betyder det

At der nu er aftalt en rejseboble mellem to lande i et bilateralt samarbejde, betyder at du nu kan tage en COVID-19 test efter gældende regler i det enkelt land. Er den negativ kan du frit rejse mellem Hong Kong og Singapore og komme ind i landet.

Principperne er vigtige, da det åbner op for flere af sådanne aftale mellem landene. Det kunne betyde, når Danmark har fået styr på den nuværende COVID-19 situation og problemet om minkene, at der kunne arbejdes på en rejseboble mellem Danmark og Singapore. Naturligt når nu Singapore Airlines flyver på ruten og helt sikkert gerne vil have åbnet op for at fylde flyene med andet en fragt.

Det praktiske for den nye og første rejseboble i verden er at den vil starte op den 22. november 2020. Der vil være to daglige flyvninger fra den 7. december og det bliver Singapore Airlines og Cathay Pacific som skal deles om at flyve dem.

Fra den 22. november 2020 vil der være tilladt at sælge 200 flybilletter per afgang. Så det er ikke helt fulde fly, men forsat tæt på og en god prøve på om COVID-19 test før afgang sikre at ingen smittebærere rejser mellem landene. Det er noget som mange lande vil kigge grundigt på for at se om lignende rejsebobler kan startes op.

I starten vil det helt sikkert ikke blive billigt eller effektivt at rejse mellem de to lande. Priserne for flybilletter er op til de to flyselskaber at bestemme.

Selve proceduren med at få lov til at rejse bliver nok heller ikke smidig i starten. Det er det som bliver den store udfordring. COVID-19 test skal tages inden 72 timer fra afgangstidspunktet. Der skal laves en ansøgning om at skulle rejse og denne skal laves online mindst 7 dage før afrejse. Hvis du ender med at blive syg inden afrejse eller når du er på destinationen, så er alle omkostninger for egne penge.

Det er vigtigt at sige at dette anses for en prøve og rejseboblen vil blive lukket ned igen, hvis der kommer en stigning i smittetilfælde, så vil det blive sat på pause i 14 dage. Der skal kun være 5 COVID-19 sager relateret til denne rejseboble i løbet af 7 dage, før rejseboblen bliver sat på pause i 14 dage.

Så det er et spændende forøg som vi her på InsideFlyer også vil følge så tæt som muligt.

Tror du at rejsebobler og test før afgang er løsningen på at få verden til at åbne op igen?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *