En tur med vandflyver som jeg aldrig vil glemme

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg var så heldig, at jeg i sommeren 2016 var en tur til de dansk-vestindiske øer eller U.S. Virgin Island, som de kom til at hedde efter at Danmark solgte dem til USA i 1917.

Jeg er søn af en tidligere ansat i SAS/Gate Gourmet, så jeg har rejst en del med forskellige selskaber og flytyper. Dog havde jeg aldrig prøvet en vandflyver. Dette skulle ændre sig nu.

En tur med vandlyver.
En tur med vandlyver.

Vi fløj med selskabet Sea Borne, som er et selskab operererende i Caribien. Vores flyvning gik fra St. Thomas til St. Croix og tog omkring 20-25 min. Prisen var små 1.000,- danske kroner og var med en vandflyver af typen DHC-6-300.

Før afgang blev vores baggage, samt hver enkelt person vejet. Det var i forhold til hvordan vores baggage, men også hvor hver person skulle placeres på flyvet. Sædekonfigurationen var 2-1.

Sædekonfigurationen var 2-1 på flyet (DHC-6-300)
Sædekonfigurationen var 2-1 på flyet (DHC-6-300)

Vi havde regnet med, at vi skulle igennem det obligatoriske sikkerhedstjek med bodyscan, metaldetektor og så videre, men dette var der ikke noget af.

Vi blev boardet af en af vores piloter. Efterfølgende blev vi sikkerhedsbriefet, så vi vidste hvordan vi skulle spænde vores sikkerhedsbælter og hvor nødudgange og redningsvest var placeret.

Sikkerhedskortet på flyet (DHC-6-300)
Sikkerhedskortet på flyet (DHC-6-300)

Vi taxiede ud fra kajen og kom i luften. En speciel oplevelse med en del støj, som de af jer der har fløjet med et propelfly før helt sikkert kan nikke genkendende til.

Efter små 20-25 minutter i luften lagde vi an til landing på St. Croix. Vi fløj ind over dele af øen inden, at vi ”styrtede” direkte ned mod vandet. Selve landingen var kort, grundet den høje vandmodstand flyets to pontoner har.

Udsigten fra flyet.
Udsigten fra flyet.

Alt i alt en spændende oplevelse, som jeg klart vil anbefale andre at prøver én gang i livet.

Denne oplevelse skal gøres for start og landings skyld og for at se de forskellige revformationer fra luften. Der findes andre og billigere alternativer til at komme rundt mellem de forskellige øer i Caribien. Dette med normale rutefly eller en af de mange færger.

Video af starten:

Video af landingen:

Det er en Nicolai Christian Idel, som har været på en tur med en vandflyer. Jeg takker for, at han ville dele oplevelsen med InsideFlyer.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *