Spies vender underskud til overskud og med bedste resultat i fire år

Sunclass Airlines - Spies

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag offentliggør Spies deres årsregnskab 2021/22 (1. oktober 2021 til 30. september 2022). Og det bliver med det bedste resultat siden 2018. Fra forrige regnskabsår har Spies vendt et driftsunderskud på 48 millioner, grundet konkurs i Thomas Cook tilbage i 2019 samt efterfølgende pandemi, til et overskud på driften på mere end 48 millioner kr. Ikke siden 2017 har man stået med så positivt et regnskab, hvilket selvsagt vækker begejstring og en stærk tro på fremtiden hos selskabet, der desuden kan melde om en nettoomsætning på knap 1,8 milliarder, hvilket er tæt på rekord.

Det er en ophobet rejselyst og opsparet feriebudget, der ses som nogle af forklaringerne på det comeback, Spies oplever efter corona, ligesom man også peger på, at pakkerejsen med den tryghed og sikkerhed den giver, virkelig har fået en renæssance.

I 2022 har Spies oplevet en enorm ophobet rejselyst blandt danskerne. Koncernens eget flyselskab, Sunclass Airlines, fyldte igen flyene, mens koncernens koncepthoteller, Sunwing Family Resort, Ocean Beach Club og Sunprime Hotels, har rapporteret om en belægning på 98 procent. Især de dyreste værelser med direkte pool-adgang bliver revet væk, ligesom flere gæster har tilvalgt All Inclusive-pakker på deres ferier. Dette har gjort, at danskerne i gennemsnit bookede 1.000 kr. dyrere rejser pr. person i sommeren 2022. Om årsregnskabet og det store salg af rejser udtaler administrerende direktør, Jan Vendelbo:

Det er meget tilfredsstillende, at den stigende tendens i danskernes rejselyst, som vi har set siden genåbningen af verden, nu slår så tydeligt igennem i vores salgstal og omsætning. Og at vi kan vende et driftsunderskud på 48 millioner til et overskud på 48 millioner på bare ét år – ja, det sender i den grad et signal om, at vi er stærkt tilbage efter pandemien.

Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies.

Jan Vendelbo tilføjer, at kåringen som Danmarks bedste charterbureau i efteråret 2022 også understreger, at Spies har haft et utrolig stærkt år.

Forventninger til 2023

2023 er kommet stærkt i gang med mange solgte rejser, og trods økonomisk usikkerhed hos en del danskere ser man hos Spies, at ferierejser fortsat prioriteres højt. Således kigger man i selskabet frem mod en sommer med en 10 procent øgning i antallet af rejser, sammenlignet med 2022, ligesom man allerede nu ser, at især rejsemål som Thailand og Gran Canaria booker godt til vinteren 2023/24. Jan Vendelbo understreger dog, at der stadig er en vis usikkerhed i verden og i økonomien, som man holder øje med. Han udtaler:

Vi ser et fortsat stort opsparet behov for at rejse på ferie efter pandemien. Men inflation og stigende priser skaber en vis usikkerhed. Vi forventer dog, at den nuværende økonomiske krise aftager i løbet af 2023, og at Spies fortsat vil aflægge et væsentligt positivt driftsresultat for regnskabsåret 2022/23.

Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies.

Foto: Spies / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *