Statusmatch til AirBaltic Vip Club

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Med et SAS guldkort kan man nyde godt af fordele som ekstra bagage, prioriteret check-in og boarding, loungeadgang, fast track og mere. En af de mindre kendte fordele er mulighed for status match – både ved partnere som AVIS og konkurrenter som AirBaltic.

Det lettiske flyselskab AirBaltic flyver til København fra både Riga i Litauen, Tallin i Estland og Tampere i Finland. Fra Riga er det muligt at flyve videre ud i verden til destinationer i Europa og Mellemøsten. SAS har tidligere været medejer af AirBaltic, men valgte tilbage i 2017 at sælge sine resterende aktier. Selskabet ejes i dag primært af den lettiske stat. AirBaltic flyver dog wetlease på vegne af SAS, og det er også muligt at booke ruten København-Tampere på SAS’s hjemmeside som en codeshare flyvning.

airBaltic Club

Flyvninger med AirBaltic har tidligere givet point til SAS Eurobonus. Det er dog ikke længere en mulighed, da AirBaltic nu har deres ejet bonusprogram airBaltic Club. Man kan kvalificere sig til status ved at flyve et bestemt antal gange inden for et år, og programmet har tre forskellige niveauer: Club, Executive og VIP.

Club level

Club level er det første niveau og kræver ikke andet end tilmelding. Til gengæld er der heller ikke nogle fordele ved dette niveau. Har man optjent point vil de udløbe efter 36 måneder. På dette niveau er det muligt at få et såkaldt Stamp Card, hvor man kan optjene kuponer som gratis sædevalg eller gratis bagage.

Executive level

Executive level er det andet niveau og det kræver 30 one-way flyvninger at opnå og 25 one-way flyvninger at beholde. Business class flyvninger giver dobbelt optjening. På dette niveau udløber point ikke og man får herudover VIP kundeservice, prioriteret check-in, fast track i Riga, Vilnius og Tallin, mulighed for at købe 10.000 point om året, tung håndbagage og 1 ekstra stykke bagage på CLASSIC og BUSINESS billetter.

Vip level

VIP level er det højeste niveau og det kræver 60 flyvninger at opnå eller 50 flyvninger at beholde. På dette niveau er der de samme fordele som på Executive og herudover får man også advance online seat request, mulighed for at tage en med i fast track (Riga, Vilnius og Tallin) og lounge, 2 opgraderingskuponer om året, mulighed for at købe 20.000 point om året, 1 ekstra stykke håndbagage, 1 gratis sportsudstyr på alle billetter og 2 ekstra stykker bagage på CLASSIC og BUSINESS billetter.

Der skal altså forholdsvis mange flyvninger til for at opnå VIP level, da det kun er AirBaltics egne flyvninger, der tæller med. I det hele taget er programmet meget begrænset globalt, da AirBaltic ikke er medlem af nogle alliancer. Det er dog muligt at optjene point på KLM/AirFrance-flyvninger (Amsterdam til Manchester, Birmingham og Edinburg, samt Paris til Nice og Bordeaux) og bruge point på det meste af de to selskabers rutenetværk.

Statusmatch

For at opnå status skal man være forholdsvis loyal for AirBaltic. Selskabet tilbyder dog en hurtig vej til toppen med et statusmatch til VIP level. Dette er muligt for medlemmer af Finnair Plus (Gold, Platinum og Platinum Lumo), SAS EuroBonus (Gold og Diamond) og Lufthansa Miles&More (Senator og HON Circle).

Jeg er selv SAS EuroBonus Gold og fik godkendt et statusmatch dagen efter jeg sendte dokumentation afsted. En ansøgning skal sendes til [email protected] og indeholde airBaltic Club nummer, kopi af loyalitetskort med status (jeg tog et billede af det fysiske guldkort) og en oversigt over optjeningen af status (her tog jeg et skærmbillede af LifeTime Gold oversigten på SAS’s hjemmeside).

I modsætning til SAS EuroBonus Gold, der giver fordele ved en lang række selskaber, giver airBaltic club VIP level kun fordele ved selskabet selv. Herudover er det kun muligt at statusmatche en gang, og kun hvis man selv har optjent status. Programmet er derfor nok mest relevant for dem som overvejer at flyve oftere med AirBaltic (og ikke på de allerbilligste billetter) eller har nogle kommende flyvninger med selskabet.

Kilde: airbaltic.com

Forsidebillede: BongoPlanesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *