Togforbindelse til Billund Lufthavn møder opbakning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er stor opbakning fra Erhverv Aarhus og blandt befolkningen til en hurtig, direkte forbindelse mellem Aarhus, Skanderborg og Horsens til Billund Lufthavn

Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Billund Lufthavn har fornyeligt haft en ingeniørvirksomhed til at analysere mulighederne for at lave et tillægsstykke på den jernbane, der allerede er politisk besluttet fra politisk hånd mellem Billund og Jelling/Gadbjerg.

Tillægsstykket, som selskabet har undersøgt, fører videre til Horsens og skaber en direkte forbindelse mellem Billund Lufthavn og Aarhus.

Når det handler om rejser – om det er ferierejser eller erhvervsrejser – må det gerne være så bekvemt som muligt. Og forslaget om den nye strækning bliver taget godt imod af vestdanskerne.

Rejsen mellem Billund Lufthavn og Aarhus H vil kun tage 55 minutter, og det vil være et stort aktiv for ferierejsende, pendlere og erhvervsrejsende i både Horsens, Skanderborg og Aarhus. Over 50 procent af husstandene i Aarhus har ikke adgang til bil og ville derfor have gavn af en togforbindelse.

Mads Sieron Thorsen bor i Aarhus, og selvom han hører til minoriteten af husstande med egen bil, er en togforbindelse til Billund Lufthavn meget attraktiv:

– Når min kæreste og jeg flyver sydpå, flyver vi altid ud af Billund Lufthavn. Hvis det var muligt ville vi helt sikkert foretrække at tage toget til lufthavnen i stedet for selv at køre. Det ville give en større ro og frihed, fordi vi ikke skulle tage højde for trafik, parkering osv., siger Mads Sieron Thorsen.

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn understreger ligeledes, at der er stor opbakning til en forbindelse fra Billund-Aarhus, der giver hurtigere tilgængelighed for hele det østjyske vækstbånd.

– En stor undersøgelse viser, at 61 procent af vestdanskerne er positive stemt over for en togforbindelse, der gør tilgængeligheden lettere til Billund Lufthavn fra hele det østjyske vækstbånd. Den hurtige forbindelse vil også give østjyderne flere rejsevalgmuligheder, da flyselskaberne kigger meget på den nationale infrastruktur, når de åbner en ny rute. Den nye togforbindelse vil sætte endnu mere skub i ruteudviklingen og gøre Vestdanmark endnu mere attraktiv for udenlandsk erhvervsliv.

Togforbindelsen er attraktiv for erhvervslivet og internationale gæster

I 2019 var der over en million udenlandske rejsende igennem terminalen i Billund Lufthavn. Og før corona var det en stigende tendens, at udenlandske turister søgte mod Danmark og ud i den friske luft i naturen. En tendens Billund Lufthavn forventer kun bliver større, når vaccinen mod COVID-19 bliver spredt.

– Før corona oplevede vi flere og flere turister fra Asien, der søgte danske outdoorattraktioner. Med flere UNESCO-områder her i Vestdanmark vil en togforbindelse direkte til Aarhusregionen klart være attraktivt for turister, hvorfra der både er storby og fantastisk outdoorområder – bl.a. i Aarhus-regionen, siger Jan Hessellund.

Marc Perera Christensen, CEO i Erhverv Aarhus er enig i, at tilgængeligheden vil være godt for turisterne, men understreger også fordelen det vil have for det østjyske erhvervsliv:

– Erhverv Aarhus bakker op om planerne med at forbinde Billund Lufthavn og Aarhus via det nationale jernbanenet – og meget gerne med klimavenlige tog. Erhvervslivet i det østjyske vækstbånd har behov for at kunne komme ud i verden for at møde kunder og opsøge nye forretningsmuligheder ligesom Østjylland har behov for gode forbindelser for indrejsende erhvervsfolk, udenlandske medarbejdere, forskere og turister. Det er derfor væsentligt at infrastrukturen til de jyske lufthavne er på plads, så det er nemt og hurtigt at komme fra A til B.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Claus Andersen siger

    En sådan rute vil gavne turismen ind til Billund gevaldigt. Mange udenlandske turister fravælger de mange billige ruter til Billund, når de opdager at der kun er busser som kræver skift, for eksempelvis and når Aarhus eller Odense.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *