Tunesien lukker nu også for Danskere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Tunesien har gennem længere tid ikke været omfattet af danske rejserestriktioner grundet coronapandemien. Men nu er det slut. Landet var ellers det eneste ikke-europæiske land som var restriktions-frit.

Fra mandag fraråder Udenrigsministeriet nemlig alle unødvendige rejser til Tunesien, fremgår det af rejsevejledningerne. 

Ændringen skyldes, at landet har nedsat indrejserestriktioner for rejsende fra blandt andet Danmark. Nu er det kun muligt at rejse ind i Tunesien fra Danmark, hvis man er tunesisk statsborger eller har fast ophold i landet. Det skyldes altså ikke, at Tunesien har krydset Danmarks grænse for, hvornår unødvendige rejser til et land frarådes. Det sker, når smittetallet passerer 30 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Derfor skal rejsende, der kommer hjem fra Tunesien, ikke gå i karantæne i 14 dage, lyder det fra Udenrigsministeriet.

Man kunne tidligere rejse til landet som turist, hvis ellers man havde købt en pakkerejse. Her skulle rejsearrangøren stå for direkte transport mellem hotel og lufthavn, for at minimere kontakten med tunesere som man kunne smitte, eller selv blive smittet af. Der var også andre omstændigheder man kunne rejse ind under, dog var det begrænset og altså havde rejsende i forvejen ikke frit lejde.

Foto: Billund LufthavnHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *