Turkish Airlines skifter navn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er ikke længe siden at Tyrkiet på engelsk skiftede navn fra “Turkey” og til “Türkiye”. Nu står landets nationale flyselskab Turkish Airlines for tur.

Det er kun meget få uger siden at selve landet Tyrkiet, i FN, uden hindring overgik til på engelsk at hedde “Türkiye”, i stedet for “Turkey”, som landet i mange år er gået under. Rebrandingen af landet sker blandt andet på baggrund af at, man ikke længere ønsker at blive sammenlignes med en “hvis” fugl som går under netop det samme navn.

Tyrkiet blev ligeledes indtil 1923, kaldt netop for “Türkiye”.

Hvorfor ændre flyselskabet navn?

Selve flyselskabet Turkish Airlines ændre ligesom landet også sit navn. Flyselskabet, er internt i Tyrkiet, nærmest altid blevet branded som “Türkiye Hava yolları”, til trods for at der har stået “Turkish Airlines” på flyflåden.

Navneændringen sker på baggrund af at flyselskabet med internationale briller, er blevet set som Tyrkiet mest værdifulde varemærke, og grundet netop politiske ønsker, så ændre flyselskabet ligesom landet, altså også dets navn. Det nye navn for Turkish Airlines bliver fremadrettet “Türkiye Hava yolları”, som ligeledes er det navn, som selskabet har gået under internt i Tyrkiet.

Forsidefoto: Claus Madsen/BongoPlanes.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *