United Airlines bestiller 50 Airbus A321XLR

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det Amerikanske flyselskab United Airlines meddelte tidligere på ugen, at det har valgt at erstatte den aldrende Boeing 757-flåde med Airbus A321XLR. Det første fly skal leveres i 2024.

Selvom det er 15 år siden, at den sidste Boeing 757 rullede ud fra fabrikken, er modellen stadig en vigtig del af flåden hos mange flyselskaber. Flytypen bruges ofte på mellemlange ruter, hvor passagerunderlaget ikke retfærdiggør brugen af større wide-body fly. Imidlertid begynder de aldrende Boeing at blive slidt. Flere selskaber har allerede erstattet deres Boeing 757-er med mere moderne flytyper. Nu følger United Airlines efter. Selskabet har besluttet at erstatte 50 af sin Boeing 757 med Airbus A321XLR.

Foto: Craig Sunter, Manchester, UK [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons.

United Airlines har i øjeblikket over 70 Boeing 757 fly i flåden. Disse skal udskiftes i løbet af de næster år. Nogle af selskabets fly kan nemt erstattes med 737 MAX 9 og MAX 10. United Airlines har allerede bestilt 100 af disse fly.

Men United Airlines bruger også Boeing 757 på transatlantiske ruter med begrænset passagerunderlag. Her kommer 737 MAX til kort med sin begrænsede rækkevidde. Airbus A321XLR er designet til sådanne ruter. Boeing har lige nu intet, der kan konkurrere med A321XLR i på de transatlantiske ruter.

Levering fra 2024

Airbus A321XLR er en variant af A321neo – men med større tanke til brændstof og længere rækkevidde. Flytypen blev lanceret i sommers under Paris Air Show. Airbus forventer at starte levering af de første fly i 2023. Hvis alt går efter planen, vil United Airlines overtage sin første A321XLR i 2024.

Det nye Airbus A321XLR-fly er en ideel erstatning for ældre og mindre effektive fly, der nu bruges mellem nogle af de vigtigste byer i vores interkontinentale netværk. Ud over at forbedre vores evne til at flyve mere effektivt åbner A321XLR’s rækkevidde også muligheder for at udvikle vores rutenetværk og få ny destinationer.

Andrew Nocella, Executive Vice President, United Airlines

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside

Forsidefoto: AirbusHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *