US Air Force blokerer GPS i USA

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hvis man er på et road trip i det vestlige USA og GPS’en ikke virker, så er det ikke Garmins skyld, men United States Air Force. Det sker som led i en større militær øvelse på Nellis Air Force Base lige udenfor Las Vegas. Øvelsen forventes også at give forsinkelser i den civile flytrafik i det vestlige USA.

Efterhånden har både militær og civile vænnet sig til at bruge GPS systemet til at navigere på jorden og i luften.  Tænk, hvis GPS ikke virkede i en krigssituation. Det er netop det, som man vil afprøve, så derfor laver man en stor øvelse, hvor man udfordrer personelt i at bruge andre navigationssystemer i en realistisk krigssituation.

Frem til den 18. februar vil US Air Force (USAF) blokkere GPS signalerne over en lang række vestlige stater, på datoer, som falder sammen med Red Flag 18-1, som er militærets ”premier set of aerial war games”.

Øvelsen Red Flag er en avanceret militær træning, som simulerer real-time kampsituationer for piloter og våben officerer. USAF har afholdt Red Flag hvert år siden 1975. Øvelsen finder sted i en række sessioner på Nellis Air Force Base lige udenfor Las Vegas.

Dette års øvelse er den største af sin slags i Red Flag¨s 42 årige historie og foruden USAF, så deltager der også fly og personer Australien og Storbritannien  sammen med United States Marine Corps.

Hvordan vil øvelsen påvirke det civile liv? Flying Mag rapporter at GPS blackouten vil omfatte en række stater omkring air basen i Nevada, som Californien, Nevada, Oregon, Wyoming, Arizona, Utah, Colorado, Montana og New Mexico. Ifølge Flying Mag, så kan man forvente op til 30 minutters forsinkelser i den civile lufttrafik, især om natten på torsdage, fredage og søndage. Det gælder frem til den 18. februar.

Hvis nogen af læserne er i det vestlige USA og oplever manglende GPS, så må de meget gerne skrive om det på forum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *