Vi besøger 2 lounges i Paris CDG – Terminal 1

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I forbindelse med en lille tur til Asien, havde jeg en flyvning fra Paris. Det gav mig mulighed for at afprøve to af de fem lounges der findes i Terminal 1 i Charles De Gaulle lufthavnen i Paris.

De følgende lounges er beliggende i Terminal 1:

SAS Business Lounge – placeret ude i satellit 7 hvor SAS opererer flyvninger fra
Lufthansa Business Lounge – placeret ude i satellit 6, hvor Lufthansa opererer flyvninger fra
Icare Lounge, en kontrakt lounge placeret i hovedbygningen på niveau 10
Star Alliance – First og Business Class Lounge – Beliggende i hovedbygningen på niveau 10 og 11
Air France Premiere Lounge – placeret ved siden af ovennævnte niveau 10
Du vil her få et lille glimt af de to sidstnævnte

Air France Premiere Lounge

Jeg havde nok lidt for høje forventninger til denne lounge, da jeg inde i mit hoved tænkte, at dette var en af ​​de storslåede First Class lounges da den jo var ejet af Air France (jeg skulle til at flyve første klasse med ANA som er samarbejdspartner). I receptionen fik jeg at vide, at førsteklasses sektionen af denne lounge var lukket for renovering, men blev i stedet inviteret ind i Air France Premiere Lounge. Jeg var endda blevet tilbudt at komme ind i VIP området, så jeg følte mig virkelig beæret. Men jeg tog fejl.

Da Air France normalt ikke flyver fra terminal 1 (de bruger terminal 2), var dette en kontrakt lounge for en hel del flyselskaber. Indgangen var meget anonym og jeg måtte ringe på dørklokken for at få adgang. Døren blev åbnet, jeg blev budt velkommen og måtte samtidig vise kort og billet. Lige inden for døren var der en lille skranke, hvor der var to herrer i jakkesæt som undersøgte papirerne, hvorefter den ene, fulgte mig til VIP området. I VIP området var der de samme slags møbler som resten af loungen, og var kun et lille separat rum. Møblementet i hele loungen var gammelt og temmelig slidt. Jeg fik sat mig ind i en meget dyb sofa, som du er nødt til at bruge krafter på at komme op af. Vinduet havde udsigt til en lille baggård (selv om vi var på 10. etage). Så der var ikke meget at se på der.

Skærmbillede 2014-10-22 kl. 12.35.27

Skærmbillede 2014-10-22 kl. 12.35.16

Jeg tog mig en tur over til buffeten. Jeg var ret sulten, men jeg fandt ikke meget interessant at spise der… desværre. Nogle typiske “lounge-sandwich”, dvs hvidt brød uden skorpe med et eller andet fyld i midten, og pakket ind i plastik som ikke ligefrem var lokkende. Der var ikke cup-nudler. Men de havde et godt udvalg af drikkevarer med både champagne, en meget god Chablis, en dejlig Sauternes (dessertvin) og forskellige andre spiritusser og læskedrikke.

Jeg tog mig et par glas god drikke og listede tilbage til mit VIP rum. Fik ladet mobilen lidt, og underholdt mig med noget læse materiale og iPad i mellemtiden. Loungen havde ikke deres egne toiletter, så det skulle man ud i hallen for at finde. Loungen havde dog en ok wifi forbindelse. Der var også et pænt udvalg af magasiner og aviser og et par arbejdsstationer til rådighed.

Når sulten stadig gnavede i kroppen, og der var tre timer til afgang, besluttede jeg, at jeg ville besøge Star Alliance loungen for at se, om de havde noget mere mad der.

Star Alliance Lounge

Denne lounge drives af Star Alliance og er åben for alle rejsende på business eller første klasse på Star Alliance flyvinger, eller for rejsende med guld-kort fra Star Alliance. Den er opdelt i en separat lounge for First Class passagerer på 11. etage og business class rejsende og dem der har guld kort, kan benytte business class loungen på 10. etage. Loungen har dog fælles indgang.

Da first loungen var under renovering, var det kun den nyrenoverede business class sektion, der var åben. Den var stor, ny og frisk. Mad havde den også. Faktisk op til flere valgmuligheder. Der var også flere asiatiske valg, som helt sikkert var i forbindelse med Anas Tokyo-ture og dertilhørende japanske passagerer i loungen. Men det var også quiche, baguette, salater og nogle typer af ost på buffeten. drikkevare udvalget var også fint. Men dog ingen champagne her. Rygere havde mulighed for at gå ud i atriet for at få tilfredsstillet nikotin trangen. Siddepladserne var både i form af afslapnings områder og arbejdsborde.  Bad og toilet faciliteter var inden i loungen og det var en god wifi forbindelse.

IMG_4349

Jeg fik mig noget mad og en god drink og underholdt mig med pc og ipad indtil det var tid til at gå mod gaten. Alt i alt kunne jeg bedst lide Star Alliance Loungen frem for Air France Premiere Lounge.

5571786808_951373205a_z

Dog skal man huske på, at sikkerhedskontrollen finder sted ude i satellitterminalerne. For dem, der ikke har været i Terminal 1 før, så består den af en stor, rund hoved terminal, med underjordiske tunneller til syv “satellitter” med 5-6 gates i hver. Man skal derfor beregne tid nok til både at komme til den korrekte satellit og komme igennem sikkerheds og paskontrol før en flyvning. Terminal 1 kan virke meget forvirrende ved ankomsten og transit. for det meste er ankomsten på den samme etage som afgang, så hvis du først finder transit området, er det ikke så svært at komme til gaten.

Hvis du rejser via Paris Charles De Gaulle Terminal 1 og har travlt, vil jeg anbefale dig at studere terminal kortet på forhånd. Du kan for eksempel bruge loungens vejledning og Star Alliancens sider. Du kan også finde nogle billeder og terminal kort på google

God rejse!

 

Kilde: Bonusfeber.no @ Erling

Billeder: Air France, Star Alliance og Boarding Area

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *