Vi tester Egypten som rejseland lige nu

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I sidste uge skrev vi om Thailand og i denne uge er turen kommet til Egypten som sikkert rejseland. Vi tester Cairo og Sharm el-Sheikh og ser pyraminderne og Rødehavet. Kom med på en tur hvor vi flyver med Egyptair.

For at give dig de bedste forudsætninger, så har vi igen være ude at rejse for at ved selvsyn se, hvordan det er at rejse til en af de populære feriedestinationer. Denne tur går til Egypten, hvor vi kigger på hvilke restriktioner som er gældende, hvor nemt og sikkert det er at rejse til og i landet.

Pyramiderne ved Giza. Foto: Henrik Olsen

På denne tur besøger vi Cairo og ser blandt andet pyraminderne ved Giza. En kort tur indenrigs med Egyptair til Sharm el-Sheikh bliver det også til, hvor vi besøger et af de store resorts ved Rødehavet.

Jolie Ville Golf & Resort. Foto: Henrik Olsen

Cairo er med sine mange turistattraktioner et hit blandt mange rejsende. Pyramiderne ved Giza, mulighed for at besøge et musem og så er der også Sharm el-Sheikh som tilbyder badeferie og fantastiske muligheder for at dykke i Rødehavet. Derfor var turen også interessant for at kunne få en fornemmelse af hvor mange ting som var åbne igen og hvor nemt og sikkert det var at rejse der som turist.

Afgang fra København

Turen går med Egyptair til Cairo og vi forberedte os godt på om der var nogle restriktioner, som skulle klares. Faktisk er det nemt nok og kræver kun en negativ PCR test, der er taget senest 72 timer før afgangen med flyet. Så vi fik booket en tid til en PCR test og så var vi ellers klar til at besøge Egypten.

Egyptair Airbus A321neo. Foto: Henrik Olsen

Turen skulle gå med Egyptair og de bruger fast på ruten mellem Cairo og København en af deres nye Airbus A320neo. Dette er bestemt ikke uvæsentligt, da det sammelignet med andre flyselskaber bringer Egyptair helt på linie med toppen. Dertil udmærker de sig med at have en ægte Business Class kabine forrest i flyet, hvor du sidder i magelige stole 2 og 2. I Economy sidder du 3 og 3.

Egyptair er medlem af Star Alliance og et “full service” flyselskab, men har den ene regel at der ikke serveres alkohol ombord. De har som sådan ikke noget imod at du selv tager noget på turen og drikker ombord, men det serveres altså ikke på hverken Economy eller Business Class.

Egyptair Economy måltid. Foto: Henrik Olsen

Men der serveres et fuldt måltid mad med en mindre udvalg af drikkevarer i begge klasser. Dertil er Egyptair også ganske gavmilde med at tilbyde bagage med i prisen på deres billetter. Er du ovenikøbet Star Alliance Guld medlem, så får du uanset klasse muligheden for at tage en ekstra kuffert med dig. Du har som minimum altid mindst en kuffert af maksimalt 23 kg plus 8 kg håndbagage tilladt. Det er ganske flot sammenlignet med mange andre flyselskaber i dag.

Der var USB stik til opladning ved hvert sæde i Economy. Foto: Henrik Olsen

Vores tur til Cairo var i deres Economy kabine. Vi havde været heldige at få fat i et sæde ved en af nødudgangene. Der var der masser af plads til benene. Der var også ved hvert sæde en TV skærm og muligheden for at lade sin telefon eller tablet op via et USB stik.

Vi fik serveret en ganske flot måltid mad taget i betragtning at det “kun” er en flyvetur på omkring de 4 timer. Så vi kunne bestemt ikke klage.

Læs mere: Anmeldelse af Egyptair Economy til Cairo fra København

Alt i alt er vores vurdering at det bestemt er en god grund at vælge at flyve med Egyptair når rejsen går til Egypten (eller videre til foreksempel Dubai). Der er bagage med i prisen, du får mad og drikke ombord og det er med nye fly fra København. Du kan læse vores anmeldelse af turen her – der går vi i flere detaljer.

Ankomst til Cairo og transitoplevelsen

Hvis du ikke har besøgt Egypten før eller været i lufthavnen i Cairo, så tænker du måske at den er kaotisk og ikke til at finde rundt i. Dette er langt fra sandheden. Når du træder ud af flyet, så ligner lufthavnen i Cairo en hvilken anden lufthavn og det er nemt at finde rundt. Den er moderne indrettet og butikker er som du kender dem fra andre europæiske lufthavne af samme størrelse.skal du flyve videre indenrigs eller internationalt, så er det nemt at være i transit. Du bliver nemt ledt ind i enten den internationale del eller indenrigsdelen. Dette sker lige før selve immigrationen til Cairo.

Der er overalt i lufthavnen i Cairo gode skilte, som i enhver anden moderne lufthavn.Foto: Henrik Olsen

Immigrationen til Cairo er det eneste som er lidt kaotisk og har været det altid. Du skal have fat i et turistvisa, som du kan købe ved ankomst til Cairo. Det gøres i en af de banker som er lige før immigrationen. Det koster 25 euro per person. Du kan også ansøge på forhånd om et e-visa her. Når du har dette visa, så er det blot at stå i kø til immigrationen og der er et Star Alliance Gold Track, som i nogle tilfælde får hurtigere, Vurder lige hvor mange skranker der er åben i den almindelige kø, da dette kan være hurtigere.

Cairo

Cairo er faktisk god at besøge lige nu. Der er færrer turister og det gør a der også er mindre trafik på vejene. Men Cairo er forsat Cairo og to år med en pandemi ændrer ikke på dette. Der er forsat en dytten og kørsel med et stort antal vognbaneskift. Men det virker og er sikkert. Vi vil dog anbefale at du booker din transfer fra lufthavnen på forhånd, så en chauffør står og venter på dig. Det kan dit rejsebureau også hjælpe med og i vores tilfælde var det Atlantis der sørgede for at transfer og hotel var booket hjemmefra.

Vi havde valgt at bo tæt ved pyraminderne, så vi næste dag nemt kunne tage på en guidede tur til de 3 pyramider ved Giza. Vores hotel var Steigenberger Pyramids Cairo og det skuffede ikke med udsigten til pyramiderne. Både fra værelset og fra hotellets poolområde.

Sharm el-Sheikh

Efter besøget i Cairo, så gik turen til Sharm el-Sheikh, hvor vi skulle vurdere om det nu var klart til turister igen. Med det mener vi om tingene var åben igen.

EgyptAir Airbus A220. Foto: Henrik Olsen

Turen fra Cairo gik med fly og det tager kun en time. Egyptair bruger på den rute ofte en ny Airbus A220. Så igen skuffer de ikke med at have nye og moderne fly.

Ankomsten til Sharm el-Sheikh var nemt og ligetil. Det er ikke en stor lufthavn og der var ikke mange fly på samme tid som os. Så vi fik hurtg vores bagage fra det ene bagagebånd i indenrigsdelen og så var det ud og møde vores forudbestilte chauffør. Hotellet vi skulle bo på hed Jolie Ville Golf & Resort. Et stort og meget børnevenligt resort med to ret store poolområder til både børn og voksne. Hotellet havde vi også have fået igennem Atlantis. Jolie Ville Golf & Resort ligger ved Lufthavnsplateauet cirka 7 km nord for Naama Bay, Sharm el Sheikh’s centrum. Der er cirka 3 km til SOHO Square, hvor der er masser af restauranter, barer og shopping-muligheder.

Vores værelse var reelt et lille klyngehus med et værelse liggende lige ved den store famile/børnepool. For en uges ferie er resortet stort nok til at du ikke behøver at forlade det ret mange gange. du kan bare slappe af.

Sharm el-Sheikh er åben og vi vurdere at 60-70% af butikkerne, barer og restauranter er åbne i det centrale Sharm el-Sheikh. Der er også åben for flere af dykkerbådene, så et live aboard er også en mulighed igen.

Konklusion

Alt i alt er vores konklusion på vores rejse, at det er sikkert og nemt at besøge Egypten. Om det er med rutefly, som vores tur var med Egyptair eller du tager en direkte tur med for eksempel Atlantis (som blandt andet bruger DAT flyene), så kommer du helt sikkert på en god tur.

Det er også en klar fordel at rejse lige nu, da der endnu ikke er så mange turister. Dette gør at du får mere plads og mindre ventetid ved turistattraktionerne.

Kort sagt – det føles lidt som at besøge Egypten, som det så ud for 15 år siden lige nu.

Der er masser af plads ved de store turistattraktioner lige nu. Foto: Henrik OlsenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *