Vi vil rejse mere bæredygtigt og det kan du faktisk på et krydstogt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Når vi skal vælge ferie, er bæredygtighed vigtigt for 56% af danskerne. Det viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet OnePoll udarbejdet for Norwegian Cruise Line (NCL).

Ifølge Danmarks Statistik rejser danskerne hyppigt ud i verden igen. Krydstogtselskabet Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NCLH) dokumenterer vigtige fremskridt omkring miljøvenligt brændstof og nye mål for CO2-reduktion.

Bæredygtige tiltag er en vigtig faktor for danskerne, når vi skal vælge rejse. En ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet OnePoll på vegne af Norwegian Cruise Line (NCL) viser, at 56% af danskerne går op i bæredygtighed, når vi skal booke ferie. Og stadig flere af os rejser til udlandet igen. Danmarks Statistik har netop offentliggjort, at rejselysten stiger igen. I 2022 foretog danskerne 4 millioner udlandsrejser af mere end fire dages varighed.

Der er behov for, at virksomheder gør en indsats for at imødekomme globale udfordringer som klimaforandringer. Hos Norwegian Cruise Line Holdings har vi forpligtet os til at gøre, hvad vi kan for at operere socialt ansvarligt, med respekt for miljøet, og så vi har positiv indflydelse på samfundet. Vi bevæger vores forretning i den rigtige retning. Det går hånd i hånd med at levere langsigtet værdi for virksomheden og dens interessenter.

Harry Sommer, President og CEO for Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

På klimaområdet fokuserer selskabet på at nedbringe CO2-udledning som en del af en Net Zero-målsætning inden 2050. NCLH har sat nye mål om at reducere drivhusgasintensiteten med 10% inden 2026 og 25% inden 2030.

18% af danskerne der skal booke en rejse synes, at typen af brændstof der anvendes til deres rejse, er væsentlig.

Hos krydstogtselskabet har test af biodieselbrændstof og muligheden for brug af grøn metanol i fremtiden stået centralt. Selskabet har bl.a. testet biodieselblandingen B30, som består af 70% marinegasolie og 30% biodiesel, i fire skibe og forventer, at mere end 20% af flåden har testet og sejlet på biodieselblandinger inden udgangen af 2023. Dertil er to af selskabets Prima Class skibe, som forventes leveret i 2027 og 2028, modificeret så de i fremtiden kan bruge grøn metanol som brændstof.

NCL’s OnePoll-undersøgelse viser, at 67% er villige til at betale mere for en mere miljøvenlig rejse.

ESG-rapporten for 2022 og yderligere information om NCLH’s globale bæredygtighedsprogram ‘Sail & Sustain’ kan findes på http://www.nclhltd.com/sustainability.

Udover klima og miljø sætter ESG-rapporten også fokus på uddannelse af besætningen, arbejde med inklusion og diversitet blandt medarbejderne samt velgørenhed og støtte til lokalsamfund.

Højdepunkter fra årets ESG-rapport fra NCL

Følgende højdepunkter er udpluk fra ESG-rapporten centreret om de fem søjler i ‘Sail & Sustain’:

Reduceret miljøpåvirkning
 • Ambitiøs klimastrategi og mål skal reducere udledningen af drivhusgasser: NCLH har for nyligt offentliggjort sin opdaterede klimastrategi med fokus på effektivitet, innovation og samarbejde. En række ambitiøse kortsigtede mål skal reducere virksomhedens udledning for at nå i mål med selskabets Net Zero-målsætning i 2050. Selskabet sigter mod en reduktion af drivhusgasintensiteten på 10% inden 2026 og 25% inden 2030, sammenlignet med 2019 målt pr. kapacitetsdag[1].

 • Nybyggede skibe klar til metanol: De to sidste Prima Class skibe, som forventes leveret i 2027 og 2028, er blevet modificeret, så de i fremtiden kan bruge metanol som brændstof. Selvom der i fremtiden vil være behov for yderligere modifikationer for fuldt ud at muliggøre brugen af metanol sammen med traditionelt marinebrændstof, understreger det NCLH’s dedikation til de-karbonisering.

 • Fokus på vandforvaltning: NCLH fortsætter med at forbedre vandproduktionen og vandgenanvendelsen og fokuserer samtidig på at reducere forbruget. I 2022 blev 90% af det ferskvand, der blev brugt i hele flåden, produceret ombord.

 • Test af biodieselbrændstoffer: Der er gennemført succesfuld test af brug af små mængder af biodieselblandingen B30, som består af 70% marinegasolie og 30% biodiesel. Tests er gennemført i fire skibe. NCLH forventer, at mere end 20% af flåden har testet og sejlet på biodieselblandinger inden udgangen af 2023.

 • Investering i landstrøm: På nuværende tidspunkt har NCLH udstyret 12 skibe med landstrøm. Når det er muligt, kan skibene dermed tilslutte sig elnettet på land og levere meget af den strøm, der er brug for, mens de ligger i dok. Selskabet fortsætter med at investere i at udvide denne teknologi og forventer, at ca. 60% af flåden har landstrøm ved udgangen af 2023 og ca. 70% ved udgangen af 2025.
Sikker sejlads
 • Solidt sundhedsprogram skal beskytte gæster, besætning og de samfund, vi besøger: NCLH opererer med et omfattende 24/7/365 sundheds- og sikkerhedsprogram. Gennem tæt samarbejde med sundhedsmyndigheder fra hele verden arbejder NCLH på at implementere og løbende forbedre politikker og procedurer, så selskabet møder – og i mange tilfælde overgår – lovgivningskravene. Besætningsmedlemmer er desuden trænet i selskabets ’Outbreak Prevention and Response Plan’, der skal forhindre spredning af smitsomme sygdomme.
 • Løbende træning og uddannelse i folkesundhed: I samarbejde med repræsentanter fra forskellige offentlige instanser og leverandører fortsætter NCLH med at afholde sundhedstræning. Det foregår online en gang om måneden og fysisk til konferencer en gang om året.
 • Prioritering af sikkerhedsindsatser: Der lægges stor vægt på sikkerhed og tryghed til søs med regelmæssig kontrol udført af en tredjepart. Hvert skib har også en tilknyttet Safety Officer med mellem 10 og 15 års erfaring i forskellige roller til søs. Skibsbesætningerne deltager regelmæssigt i sikkerhedstræning og øvelser ombord på skibet.
Motiverede medarbejdere
 • Udvidede medarbejderfordele demonstrerer engagement i medarbejderne: NCLH har udvidet sin pakke af medarbejderfordele med nye Family Care Benefits, som giver fuldt betalt barsels- og adoptionsorlov.
 • Fremmelse af inkluderende arbejdsstyrke, hvor diverse baggrunde repræsenteres og styrkes: På tværs af NCLH’s globale landbaserede arbejdsstyrke er 61% af medarbejderne kvinder, herunder 47% af selskabets ledere. Derudover udgør 67% af teammedlemmerne i den amerikanske landbaserede arbejdsstyrke minoriteter. I 2023 udpegede NCLH sin første kvindelige President, Andrea DeMarco, leder af Regent Seven Seas Cruises.
 • Tilbud af uddannelses- og udviklingsmuligheder for hele medarbejderstaben: NCLH’s ansatte har brugt mere end 800.000 timer på træning og udvikling på tværs af forskellige roller og ansvarsområder. Det cementerer virksomhedens filosofi om at styrke dygtige talenter og fremme en robust karriereudvikling.
Styrkede lokalsamfund
 • Velgørenhed: NCLH har bidraget med over 2 millioner USD i donationer (monetære eller i naturalier) til nonprofitorganisationer over hele verden. Det inkluderer donationer på over 300.000 USD til katastrofe- og krisehjælp, herunder til genopbygningsarbejdet efter orkanen Ian i det sydvestlige Florida.
 • Rejser for uddannelsesindsats: Hvert år anerkender Norwegian Cruise Lines ’Giving Joy’-program de bedste undervisere for deres engagement i deres elever hver dag. I 2022 gav ’Giving Joy’-programmet 100 lærere på tværs af Nordamerika en uges gratis krydstogt for to til en samlet værdi på over 750.000 USD.
 • Udligning af emissioner og støtte til lokalsamfund gennem CO2-kompensation: NCLH har til dato købt 1,6 millioner CO2-kompensationer, der bidrager til 14 projekter globalt, herunder i Sydkorea, Brasilien og Tyrkiet. Kompensationerne støtter ikke bare selskabets rejse for CO2-reduktion, men skaber lokale jobs i disse samfund.
Integritet og ansvarlighed i forretningens drift
 • ESG-måling knyttet til lønpakke: Bestyrelsen har for første gang godkendt inddragelse af en ESG-måling som en del af ”short-term incentive” (STI) -lønpakken i 2022 og har også godkendt brugen af ESG-måling i 2023. Målingen er knyttet til fremskridt i NCLH’s reduktion af drivhusgasser.
 • Diversitet i bestyrelsen via forskellige erfaringer og baggrunde: NCLH har i 2022 budt et nyt bestyrelsesmedlem velkommen, Zillah Byng-Thorne. Zillah bidrager med sin brede erfaring inden for teknologisektoren, digitale medier og e-handel. 37,5% af bestyrelsen udgøres af kvinder og 12,5% af minoriteter. Den gennemsnitlige anciennitet er på 6,6 år.

For uddybende information se venligst den vedhæftede pressemeddelelse på engelsk.

Om Sail & Sustain 

Sail & Sustain er Norwegian Cruise Line Holdings globale bæredygtighedsprogram, der er centreret omkring et løfte om at bidrage positivt til samfundet og miljøet og samtidig leve op til sin vision om at være den foretrukne ferieudbyder globalt. Sail & Sustain er struktureret omkring fem tematiske søjler: Reduceret miljøpåvirkning; Sikker sejlads; Motiverede medarbejdere; Styrkede lokalsamfund samt Integritet og ansvarlighed i forretningens drift.  


[1] Målene omfatter udledninger fra selskabets skibe, øer og faciliteter (scope 1 & 2) såvel som upstream brændstof- og energirelaterede aktiviteter, herunder well-to-tank udledninger (del af scope 3).

Forsidefoto: NCL CEO Harry Sommer taler om børedygtighed. Foto: BongoPlanesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *