Virgin Galactics rumskib VVS Unity gennemfører sin første svæveflyvning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Henover weekenden gennemførte VVS Unity, Virgin Galactics nye rumskib, med succes sin første frie flyvning.

Det er samtidig første gang at et rumfartøj bygget af The Spaceship Company flyver under egen kontrol. Det var et lykkeligt øjeblik oven på det store tilbageslag der fulgte, i forbindelse med VSS Enterprises fatale ulykke i 2004 under en test flyvning i Mojave ørkenen.

Efter sin introduktion i februar, er VSS Unity blevet udsat for en omfattende serie af tests på jorden, herunder sammenkobling med Eve (moder-fartøjet), og Sir Richard Branson´s Virgin Galactic var nu klar til at tage det næste skridt.

Mojave ørkenen
Mojave ørkenen

Da pilot og flytekniker havde gjort sig klar lørdag, blev VSS Unity transporteret op i starthøjde af transport fartøjet WhiteKnightTwo VMS Eve. Efter frigivelsen svævede VVS Unity sikkert hjem og landende uden problemer ved test faciliteterne i Mojave ørkenen.

Selvom den første flyvning ikke var raketdrevet, varsler den Virgin Galactics tilbagevenden til de højere luftlag.

Hele flyvningen varede 1 time og 20 minuter, med en maksimal hastighed på Mach 0.6 og en starthøjde på 50.000 fod.

Her er et Youtube video klip af flyvningen:

Den meget succesfulde flyvning blev varetaget af piloterne Dave Mackay og Mark Stucky, og Virgin Galactic ser frem til projektets næste fase.

Når Unity er fuldt operationsdygtig bliver der plads til seks passagerer ud over de to besætningsmedlemmer. Den voksende venteliste har allerede over 600 navne og tæller blandt andre Ashton Kutcher og Leonardo DiCaprio.

Kunne du tænke dig at få dit navn på listen og blive astronaut? Prisen er blot $250.000…per flyvning!

 

Oprindeligt udgivet af Melinda Danielsen på InsideFlyer.comHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *