Widerøe er lige nu Europas største flyselskab

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norske Widerøe er for øjeblikket det største europæiske flyselskab, baseret på passagerflyvninger.

Corona krisen, har lagt verdens luftfart ned, og mange selskaber har stort set hele deres flåde opmagasineret på jorden. Det gør imidlertid Widerøe til det største flyselskab i Europa, baseret på hvor mange passagererflyvninger der afvikles.

Data fra Eurocontrol viser at Widerøe har omtrent 200 flyvniger dagligt, hvilket dog fortsat svarer til under 50% af det almindelige ruteprogram. Her er det værd at nævne, at DHL faktisk er det største selskab i Europa på antal flyvninger, med omtrent 250 flyvninger dagligt. Det er nok første gang i nyere tid, at et flyselskab med ren fragt, overhaler passagerselskaberne.

Baggrunden for de høje trafiktal som Widerøe opretholder, er den svære tilgængelighed i flere norske samfund, hvor flytransport er essentiel for infrastrukturen. I flere egne, er samfundende afhængige af luftfragt, samt indenrigs transport af passagerer. Det gør norge til det land i Europa, der er mest afhængige af lufttransport.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *