Widerøe satser på flyvninger i nordlys

Widerøe

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Widerøe stiller et fly med mandskab til rådighed for nordlysturisme i Tromsø. I perioden fra januar til marts vil Widerøe-maskinen flyve over skydækket på timelange flyveture, noget Widerøe-direktør Terje Skram mener vil være ekstra attraktivt netop i perioder med overskyet vejr.

Flyvningene starter og slutter i Tromsø. For os er det mægtigt spændende at teste dette koncept. For at være helt ærlig så er vi lidt usikre på markedsgrundlaget. Men hvis flyene bliver fyldt op, skal vi satse endnu mere på konceptet og flyve fra flere lufthavne, udtaler Skram til NRK.

Ideen stammer fra Widerøs egne kabineansatte.

Antallet af udenlandske gæsteovernatninger i området er firdoblet over de sidste 10 år, og udlændingene kommer primært for at opleve nordlys.

Hvad er nordlys?

Aurora polaris (på dansk: nordlys) er et fysisk fænomen, som forekommer når solvindene er kraftigere end normalt, med store elektriske udladninger som slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne består af elektroner og protoner som danner lys når de kolliderer med gasserne i jordens atmosfære. Elektronene i gasserne påvirkes, og afgiver energi i form af elektromagnetisk stråling.

Nordlys findes i en højde på mellem 90 og 180 km over jordoverfladen. Fænomenet kan obseveres på nattehimlen i et bælte rundt om de magnetiske poler. Nordlys ses som et bølgende lys der varierer i både form, farve og styrke. Fra mørkeblå, over grøn og gul, til rød og orange. Nordlys, eller aurora polaris som kan opleves på den nordlige halvkugle, kaldes aurora borealis (“daggry i nord”) eller nordlys, mens det på den sydlige halvkugle går under betegnelsen aurora australis eller sydlys.

Kilde: NRK.

Oprindeligt udgivet af Peter Fox på InsideFlyer.noHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *