1. 2. 3. Hammerslag – Og solgt! Air Europa sælges til IAG

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Først blev 20% af Air Europa købt af IAG. Nu opkøber IAG de resterende aktier i det spanske luftfartsselskab

IAG, eller International Airlines Group som er holdingselskabet bag Aer Lingus. British Airways. Iberia og flere andre luftfartsselskaber, har været på en indkøbstur af de helt store.

Det spanske luftfartselskab Air Europa, som i 2021, var Spaniens 4 største luftfartsselskab, efter Ryanair, Vueling og Iberia, er blevet solgt.

Salget skete, da det spanske Globalia, accepterede en salgspris på 400millioner euro, fra IAG.

Salget kommer oven på en turbulent tid i luftfartsbranchen, som atter er ved at finde fodfæste og hos IAG vækker købet af Air Europa glæde, og der blev blandt udtalt følgende til spanske el confidencial:

Denne købsaftale vil give os mulighed for at forbedre vores position på det latinamerikanske marked og mulighed for senere at ekspandere til Asien. Samtidig vil vores Madrid-hub blive så konkurrencedygtigt, at det kan konkurrere med Europas store lufthavne

Købet koster IAG i omegnen af 400millioner euro, i form af aktier i IAG, og kontanter, og det er meningen at Air Europa, fremfor en fusion skal fortsætte egne operationer men underlagt Iberias administration.

EU kan spænde ben

Selv om handlen forventes at få grønt lys i Spanien og af de spanske konkurrencemyndigheder. Ja så er der fortsat en anden instans, som kan blokkere for salget.

Da IAG i 2019, forsøgte at opkøbe netop Air Europa, spændte EU ben for handlen. EU mente at en fusion mellem de to selskaber ville forringe konkurrencesituationen i Spanien, og på daværende tidspunkt blev der også indledt en efterforskning fra EU.

Spørgsmålet, er bare om dette vil ske igen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *