Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så blev det atter tid til et tilbageblik på den forgangne uge. Det er nu den 26. Februar, og vi skal nu se tilbage på hvad der rørte sig i rejseindustrien i den forgangne uge. Velkommen til Ugen der gik…

I denne uge skal vi kigge nærmere på følgende emner

Nødhjælp sendt til Tyrkiet

Onsdag omkring klokken 9.30, lettede der fra Aalborg et Hercules fly, i retning imod Osnabrück i Tyskland. Flyet skal efter opfyldning af nødhjælp i Tyskland, videre fra Tyskland videre imod jordskælvsområderne i Tyrkiet og Syrien. Det er “Movement Coordination Center Europe”, der står b ag operationen.

SAS annoncerede genåbning af rute til Finland

Den 3 April. 2023, vender SAS atter tilbage til en af sine finske ruter. Ruten som går fra Stockholm og til den finske by Vaasa, vil i starten blive fløjet med 3 ugentlige afgange. Ruten vil senere blive opgraderet til 5 ugentlige afgange, og vil blive fløjet af en CRJ 900 fly fra CityJet.

Scandinavian Airlines CRJ-900LR landing on RWY 04L i København. Det er denne type, SAS vil indsætte på ruten til Vaasa. (Photo BongoPlanes)

Fra Toulouse til Iqaluit i en Airbus A321XLR

Den første transatlantiske flyvning med Airbus A321XLR, har netop fundet sted. Flyet med registrering F-WWBZ, fløj direkte fra franske Toulouse og til Iqaluit i det nordlige Canada. Flyvningen fandt sted, for at teste flyets kuldeegenskaber.

Indigo forhandler med Airbus

Det Indiske lavprisselskab Indigo, forhandler ifølge den franske økonomiminister med Airbus om en stor flyordre. Ifølge franske lesechos, så drejer ordren sig om flere hundrede fly, og aftalen vil blive offentliggjort på Paris Air Show i Juni 2023.

South African Airways modtager atter statsstøtte.

Måneder er gået, og flyselskaberne rundt om i verden er atter ved at komme på fode igen efter Covid-19 pandemien. Eller, det troede man. I Sydafrika, har regeringen netop bevilget statsstøtte til South African Airways endnu en gang. Støtten lyder på 1milliard sydafrikanske rand, svarende til små 385millioner danske kr.

Hændelse i Tromsø lørdag morgen

Bedst som folk lørdag morgen var ved at stå op og hældt morgenkaffen på kanden, ja så skete der i Tromsø en hændelse. En falsk bombetrussel, blev sendt til en passager ombord på en Norwegian flyvning på vej imod Gran Canaria. Personalet ombord, tog hånd om sagen og fik kontakt til det norske politi som overtog sagen derfra.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *