Millionær tjener 136 millioner Avios

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den kinesiske milliardær Liu Yiqian Liu har taget jagten på Amex points op på et helt nyt niveau ved at købe et 170 millioner dollar dyrt Modigliani maleri med sit American Express Centurion-kort.

Liu bød succesfuldt på Amedeo Modiglianis maleri “Reclining Nude” ved en Christies auktion i november og brugte plastik- (undskyld, titaniumkortet) til at betale med.

American Express Centurion kortet – der kun kan fås ved at være inviteret specielt – har intet officielt kreditmaksimum. Det beløb du kan bruge på kortet, afhænger af dit forhold til Amex. Og forholdet imellem Amex og Liu er vist rimelig godt.

Når det er sagt, så må vi nok antage at hans forhold til Christies tog et styrtdyk da de så Amex point-provisionen.

Ved at betale for maleriet med sit Amexkort optjener Liu 170.400.000 Amex point. For at sætte det lidt i perspektiv svarer 250 point på det amerikanske Amex til 200 Avios hvis man veksler dem, det svarer så til at han med hans køb har optjent i alt 136.320.000 Avios point.

Skulle han vælge at veksle vil Liu naturligvis fordømme sig selv til at kæmpe med Avios awardflight tilgængelighed resten af hans liv, men han vil ikke have problemer med at betale for eventuelle awardflights han kan finde.

avios1

For eksempel kunne Liu flyve First Class fra London til Tokyo og retur 568 gange (240.000 Avios pr. tur), eller Business Class fra London til Rom og retur 4544 gange (30.000 Avios pr. tur).

Selvfølgelig skal han stadig betale skatter og afgifter (£50 på en tur til Rom), men det tror vi nok at han har råd til…

 

Artiklen er oprindelig udgivet på Insideflyer.co.uk af Tom Summer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *