20,6 millioner passagerer fløj med Norwegian i 2023

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian havde mere end 1,3 millioner passagerer i december 2023. Belægningsgraden var på 83,6 procent, 6 procentpoint mere end i samme periode i 2022. I 2023 havde Norwegian i alt mere end 20 millioner passagerer. En stigning på 16 procent fra året før.

Norwegian havde i alt 1.308.441 passagerer i december 2023, hvilket er relativt tæt på december 2022. Kapaciteten (ASK) var på 2.013 millioner sædekilometer, som er fem procent lavere end året før, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var på 1.684 millioner sædekilometer. I december havde Norwegian i gennemsnit 65 fly i drift, og 99,5 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført.

Med mere end 1,3 millioner passagerer i december ender vi med et samlet passagertal på over 20 millioner i det forgangne år. Jeg er meget glad for at se, at belægningsgraden er steget markant sammenlignet med december året før. Det er også opmuntrende at se, at den gode bookingtrend fra 2023 ser ud til at fortsætte i 2024. Vi ser nu, at mange benytter sig af den igangværende nytårskampagne til at booke deres næste rejse.

Geir Karlsen, administrerende direktør i Norwegian.

Punktligheden, målt som andelen af afgange, der kommer afsted inden for 15 minutter efter planlagt tid, var 70,4 procent og blev kraftigt påvirket af stormen Pia. Ikke desto mindre landede 93 procent af alle flyvninger i denne måned til tiden eller inden for en time efter planlagt ankomst.

I 2023 valgte 20,6 millioner passagerer at flyve med Norwegian, hvilket svarer til en stigning i det samlede passagertal på 16 procent. Kapaciteten steg med 18 procent, mens belægningsprocenten steg med 2 procentpoint til 84,7 procent.

I dagene op til juleaften blev driften påvirket af vinterstormen Pia, men takket være hårdt arbejde og god planlægning fra kolleger i hele selskabet fik vi på kort tid sat flere ekstra fly ind, så vi kunne flyve kunderne hjem i tide til julen.

Geir Karlsen, administrerende direktør i Norwegian.

I december meddelte det norske konkurrencetilsyn, at Norwegian må købe Widerøe, og transaktionen bliver gennemført senere i denne måned. De to selskaber komplimenterer hinanden godt og vil give kunderne et bedre rutetilbud og mulighed for at rejse sømløst både i Norge og internationalt.

I november lancerede Norwegian det kommende sommerprogram, som omfatter i alt mere end 330 ruter til over 120 destinationer. Heraf 17 nye ruter fra Danmark.

Foto: Norwegian Air Shuttle B737-8JP (LN-DYX) i Billund Airport (BLL) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *