3 flyselskaber bringer deres Airbus A380’er tilbage

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Inden årets udgang har 3 flyskaber bragt deres Airbus A380’ere tilbage i luften. Et af flyselskaberne havde ellers sagt det aldrig ville komme på tale.

Der er tale om at British Airways, Singapore Airlines og Qatar. Disse 3 flyselskaber har meldt ud at de tager nogle eller alle deres Airbus A380’ere ud af langtidsopbevaring og tilbage i aktiv drift.

Årsagerne er øget efterspørgsel for British Airways og Singapore Airlines. Men for Qatar er det ikke “med god vilje”. Det er grundet deres udfordringer med deres Airbus A350, som har nogle fortærringerne. Dette har de en sag kørende med Airbus. Det er dog ikke noget vi har set eller hørt ved andre af de mange flyselskaber, der har Airbus A350’erne i drift.

British Airways

BA Airbus A380 – Foto: BA/PR

British Airways starter deres første flyvninger op i november måned. I starten skal piloter og besætning genoptrænes. Dette sker ved at der laves et antal flyvninger fra London og til Frankfurt og Madrid.

Dette bliver mellem den 8. november og den 2. december 2021.

Til Frankfurt er det BA902/BA903, på nær om lørdagen, hvor det er BA908/B909.

Til Madrid er det BA462/BA463, på nær om lørdagen, hvor det er BA456/BA457.

Singapore Airlines

Singapore Airlines Airbus A380. Foto: SIA/PR

Fra den 18. november 2021, så vil Singapore Airlines flyve med deres A380’er dagligt mellem Singapore Changi og London Heathrow.

Det bliver SQ322 på ruten fra Singapore til London og SQ317 på ruten mellem London og Singapore.

Singapore Airlines vil bruge deres Airbus A380’er som en VTL flyning. Altså en del af deres “Vaccinated Travel Lane” program. Samme VTL program som også startes op mellem Singapore og København.

Qatar

Qatar Airways Airbus A380 – Foto: QR/PR

Qatar’s CEO Akbar Al Baker har flere gange udtalt at flyselskabets 12 Airbus A380’ere ikke ville komme tilabe i drift igen.

Men grundet de nævnte problemer med deres Airbus A350’ere, så er de tvunget til at tage dem ud af langtidsopbevaring og tage dem i drift.

Fra den 15. december 2021 vil Qatar flyve mellem fra Doha til både London og Paris.

Det bliver ganske aktivt, da der vil være hele to daglige flyvninger mellem Doha og London.

Paris får besøg af Qatars Airbus A380’er en gange dagligt.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *