SAS serverer vegansk mad til SAS Plus kunderne de næste par uger – hvorfor lige det?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS fortsætter arbejdet med at udvikle en mere bæredygtig rejse. Det prisbelønnede New Nordic by SAS-koncept baseret på sæsonmæssige og lokalt fremstillede råvarer udvikles nu yderligere. En ny vegansk menu bliver testet ombord i to uger fra den 9. november – men er det nu helt i tråd med hvad kunder vil eller er det SAS som ønsker det?

Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial siger:

Bæredygtighed er et centralt fokus hos SAS, og sammenholdt med en øget interesse for plantebaseret kost i samfundet er det vigtigt at lave et forsøg med en vegansk ret i vores menu.

Fra den 9. november og to uger frem bliver den veganske menu serveret ombord. Travelers kan nyde timianristede Hällestad-svampe med en linse- og rødbedesalat blandet med hvede, sorte bønner fra Øland og estragon. Skiver af gul rødbede og hummus af gule Vretärt ærter fra Bjälösa. Serveret med persillevinaigrette og eddikeristet boghvede.

Producenterne, der leverer råvarerne til New Nordic by SAS-konceptet, arbejder for at holde deres produkter så fri som muligt fra unødvendige tilsætningsstoffer. De er kvalitetsbevidste og brænder for at lave den bedst mulige mad. En af hovedingredienserne i den veganske menu er eksempelvis svampe, som er håndplukkede hos Hällestad i Skåne, Sveriges eneste 100% økologiske svampeproducent. I testperioden bliver to tons blandede svampe – champignon, portobello og østerssvampe – forvandlet til et eksklusivt måltid, der serveres i den innovativt designede og prisvindende “SAS Cube”.

Karl Sandlund forsætter:

SAS stræber altid efter at pionere fremtidens måde at rejse på. Vores vision er fortsat at udvikle og udforske nye måder at gøre livet lettere for vores passagerer ved at tilbyde innovative og efterspurgte services. Dette måltid er en af dem.

I testperioden er menuen er inkluderet for SAS Plus passagerer på lidt over 4.000 europæiske og skandinaviske SAS-flyvninger på 80 minutter eller mere.

For et års tid siden lancerede SAS muligheden for at lave pre-order af blandt andent vegansk mad i SAS Go.

Nu kan du bestille glutenfri, vegetarisk og vegansk mad på SAS Go

Det havde i vores verden været mere naturligt at tilbyde det som et valg og ikke som eneste mulighed. Det samme har reaktionen været blandt vores mange medlemmer, hvor flertallet ikke syntes om dette tiltag. Det primære er ikke tilbuddet, men mere at det ikke er en valgmulighed.

Derfor føles det som om at det er SAS selv, som tænker at de gerne vil havde dette produkt og ikke deres kunder. Vegansk er ikke noget som fylder meget i dagligdagen i Danmark og det kan ses på det udbud af produkter som supermarkederne har. Eftersom det ikke efterspørges mere der, så syntes det ikke rigtigt at tilbyde dette som en del af hvad SAS kalder et premium produkt som SAS Plus.

SAS skriver selv følgende om det:

SAS fortsætter arbejdet med at udvikle en mere bæredygtig rejse.

Vi tænker at dette nok er lige lovlig overvurderet at tro at det medvirker ret meget til en bærdygtig rejse. Der var nok andre steder der kunne sættes ind først. Det føles mere som et PR stunt, hvor SAS ikke helt har tænkt over hvad deres kunder reelt vil have.

Hvad tænker I om dette tiltag – er det det rigtige at gøre af SAS?

Forsidefoto: Salt Food & Communication / Andy Phrat / Mathias Persson

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *