5 råd til weekendturen i Europa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Dette kan være godt at vide, inden du rejser afsted på en weekendtur. Tal fra Europæiske ERV viser en stigning på 25 % i antallet af solgte rejseforsikringer til kortere rejser i 2023.

Rigtig mange danskere tager en forlænget weekend i udlandet. Tal fra Europæiske ERV viser en stigning på 25 % i antallet af solgte rejseforsikringer på en varighed mellem 1-4 dage i perioden januar til august 2023 sammenlignet med 2022. Sidste år havde 34 % af danske turister fire overnatninger eller mindre i Tyskland, mens 28 % af danskerne tog en miniferie i Sverige, viser tal fra Danmarks Statistik. 

For at få den bedst mulig weekendtur er det godt at tjekke op på flere ting og forberede dig på, hvad du kan forvente, inden du rejser afsted. Vi har derfor samlet 5 råd til den gode og trygge miniferie i Europa.

Undersøg destinationen inden
Har du oplevet destinationen før? Hvis ikke, er det en god ide at undersøgealt væsentligt om destinationen. Det er godt at få styr på både maden, kulturen, vejret, infrastrukturen m.m. Du er sikker på at få den bedst mulige weekendoplevelse, hvis du har en ide om, hvad det er for en destination, du skal rejse til, eftersom du har begrænset tid til at opleve det hele. Der er også nogle områder, der er mere sikre at rejse til end andre. Det kan derfor være godt at være forberedt, inden du tager afsted.

Husk gyldigt pas
Selvom du rejser indenfor EU skal du huske dit pas. Hvis du er for sent ude til at bestille et nyt pas, så kan du i nogle tilfælde enten få en forlængelse af dit pas eller et såkaldt nødpas. Det er ikke alle lande, som accepterer en forlængelse af passet eller et nødpas. Inde på Udenrigsministeriets hjemmeside kan du tjekke de gældende pasregler for de enkelte lande, så du er sikker på at komme afsted til din weekendtur.

Tjek om du er dækket
Selvom du kun skal rejse afsted på en miniferie, er det stadig vigtigt og mest trygt at have en rejseforsikring med i håndbagagen. Du kan nemlig være sikret, hvis der skulle ske noget uheldigt på din rejse. Tjek gerne op på, at du nu er dækket på den destination, du skal rejse til, og om du har de rette dækninger, så kan du nemlig slappe af og nyde din weekendtur i Europa. 

Pak det du skal bruge
Når du skal på en weekendtur, er der oplagt kun at pakke det nødvendige til din rejse. Et godt tip er, at have alle dine væsker i små beholdere (f.eks. creme, barberskum m.m.). Hvis du skal flyve på ferie må hver væskebeholder maksimalt indeholde 100 ml., og skal alle kunne være i en 1 liters pose. Det er desuden altid en god ide at tjekke med dit rejseselskab, hvad der er af krav til f.eks. håndbagagens størrelse og vægt, da du kan risikere at betale ekstra, hvis du ikke lever op til kravene.

Pas på dine ejendele
På nogle destinationerer der en større risiko for at blive udsat for tyveri. Tag kun de vigtigste kort med, og lad unødvendige kort blive derhjemme i Danmark. Vi anbefaler, at du aldrig har for mange kontanter på dig end du forventer at bruge per dag, når du er ude. Hvis du skal bo på f.eks. hotel, er der ofte en sikkerhedsboks, hvor du kan efterlade dine ejendele, så du trygt kan opleve destinationen.

Kilde: Pressemeddelse
Foto: Claus Madsen/BongoPlanesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *