Antal flyrejsende kan nærme sig rekord i Danmark

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Du bør tage en række forholdsregler, hvis du skal rejse med flyet på ferie denne sommer, lyder det fra Topdanmark.

Fredag står skolernes sommerferie står for døren for de fleste børn, og det betyder, at mange danskere snart flyver sydpå for at holde ferie. 

Flyrejsende har i år en ekstra god grund til at tage sig en række forholdsregler, før de sætter kurs mod lufthavnen. 

Sådan lyder vurderingen fra Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, som forbereder sig på en sommer med travlhed ved telefonerne. 

Vi forventer en stigende rejselyst, og det kan give et ekstra tryk på de danske lufthavne. Flyrejsende bør derfor forberede sig på eventuel travlhed og lange køer – ellers risikerer de at misse flyet og få forsinket deres ferie.

Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Millioner af passagerer 

Forsikringsselskabet peger på en forventning fra Københavns Lufthavn om, at op mod ni millioner passagere skal igennem lufthavnen i juni, juli og august – hvilket vil være tæt på rekordniveauet i 2018. Samtidig vil det – hvis prognosen holder stik – være ca. en million flere passagerer end i samme periode i 2023, hvor knap otte millioner rejste til og fra lufthavnen.  

Københavns Lufthavn forventer, at der vil være flere dage i juni, juli og august, hvor mere 100.000 passagerer vil rejse via lufthavnen.  

Billund Lufthavn har tidligere oplyst, at de forventer et niveau, der ligner rekordåret, som sommersæsonen skrider frem. 

Juli er normalt den måned, hvor Topdanmark får flest henvendelser fra rejsende danskere om alt fra akutsygdom til missede flyafgange og strandet bagage.

Vi er klar til at hjælpe vores kunder over sommeren, som snart nærmer sig sit højdepunkt. Alene i juli 2023 fik vi i Topdanmark 40 procent flere henvendelser om rejse i forhold til en gennemsnitlig måned for året.

Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Husk nu den rejseforsikring

Rejseforsikringen dækker en misset flyafgang, hvis din forsinkelse er uforudsigelig, og hvis det ikke er din egen skyld. Den dækker desuden udgifter til at indhente rejseruten og ekstraudgifter til kost, logi og transport, til du har indhentet rejseruten. Du skal være opmærksom på at lægge tid nok ind imellem flyskift.    

Som flyrejsende kan du forberede dig på at komme godt igennem lufthavnen og undgå, at du får brug for din rejseforsikring.  

Fem gode råd til at komme godt igennem lufthavnen 

  1. Tjek din rejseforsikring: Står man i en situation, hvor man misser sit fly, fordi man står i en lang kø til sikkerhedskontrollen, dækker rejseforsikringen, hvis man er mødt op i lufthavnen i god tid. Det er som minimum i den tid, som lufthavnen eller rejsearrangøren anbefaler. Man skal samtidig have haft styr på de nødvendige rejsedokumenter. 
     
  2. Forbered dig hjemmefra: Undersøg, i hvilken terminal du skal foretage check-in eller bagagedrop, før du tager hjemmefra. Du kan også gennemføre check-in hjemmefra, hvis flyselskabet tilbyder den mulighed. 
  3. Hold dig opdateret: Følg informationen fra både flyselskaber, rejseselskaber og de lufthavne, du skal flyve fra, i perioden op til din rejse. Som minimum på afrejsedagen.  
  4. Tag afsted i god tid: Der kan opstå kø i lufthavnen. Ankom derfor i god tid i lufthavnen. Københavns Lufthavn anbefaler rejsende at ankomme minimum to timer før afrejse, hvis man skal rejse i Schengen-området. Hold samtidig øje med udmeldinger fra lufthavnen, så du er opmærksom på eventuel ekstra ventetid ved bagagedrop eller sikkerhedskontrollen. Det anbefales at komme tre timer før, hvis man skal flyve udenfor Europa.
  5. Forbered dig på sikkerhedstjekket: Der kan opstå lang kø ved sikkerhedskontrollen. Gør derfor væsker og elektronik klar til at blive taget særskilt ud i sikkerhedskontrollen, så du og andre rejsende kan komme hurtigt videre. 

Foto: Emirates B777-31H(ER) (A6-EPT) i Copenhagen Kastrup Airport (CPH) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *