737MAX: Grønt lys fra EASA i løbet af efteråret

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

EASA som er den europæiske luftfartsmyndighed, forventer at give grønt lys til 737MAX igen i November, lyder det i en udmelding.

I halvandet år har alle Boeing 737MAX-fly været taget ud af drift, og det har været svært at svare på hvornår – og om – flyet ville komme på vingerne igen. Nu forventer EASA dog at give flyet grønt lys til november, hvorefter det vil være op til de enkelte europæiske lande at godkende det nationalt.

Den 11. september færdiggjorde EASA deres testflyvninger af flyet, med udgangspunkt i lufthavnen i Vancouver, som ligger i Canada, men tæt på Boeing-fabrikkerne i Seattle. Nu skal de sidste data analyseres, men styrelsen forventer at være klar med en godkendelse i november.

De har dog gjort krav om at der installeres en tredje sensor, af dem som var defekte og fik flere fly til at styrte i jorden, ude af piloternes kontrol. Det skal man, således at flyet kan få uafhængige data fra tre datakilder, og ikke blot to, hvor det hat været en 50/50 hvilken sensor der var korrekt.

Man forventer at flyet kan være tilbage i kommerciel trafik ved årsskiftet, når de nationale luftfartsmyndigheder har godkendt flytypen også.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *